TOM DUBRAVEC Cropix
‘A ŽELIO SAM LIVERPOOL!‘

Joško Gvardiol najavio transfer u redove velikana? ‘Nisu odustali! U redu je, ima još dosta vremena‘

Brončani Vatreni prokomentirao je golemu medijsku pozornost koja ga prati nakon SP-a u Kataru
Piše: SNObjavljeno: 06. siječanj 2023. 22:17

U jeku natpisa o njegovu transferu u neki od najvećih svjetskih klubova, Joško Gvardiol dao je ekskluzivan intervju za RTL Danas.

Brončanog Vatrenog ovih se dana povezuje s Chelseajem, Real Madridom, Manchester Cityjem i drugim velikanima, a Joško je prokomentirao neke od glasina.

Jesu li se dojmovi slegnuli nakon svih dočeka, jeste li postali svjesni koliki ste uspjeh ostvarili?

- Još uvijek nismo svjesni koliku težinu sve to nosi. Ali s vremenom, za koju godinu, postat ćemo svjesni svega.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Bili ste strijelac prvoga pogotka u utakmici protiv Maroka, je li Vam to najdraži pogodak u karijeri?

- Definitivno je. Znam koliko sam htio osvojiti tu medalju iako sam još dosta mlad. Rekao bih da sam ušao u svjetsko prvenstvo pomalo nadobudno, ali ispalo je da sam s pravom vjerovao u to i da smo zasluženo osvojili broncu.

Koliko Vam je žao što niste proglašeni najboljim mladim nogometašem prvenstva?

- Još uoči utakmice za broncu rekao sam da mi uopće neće biti krivo ako ne osvojim tu nagradu. Sve što sam htio u tom trenutku bilo je osvojiti broncu. Imali smo veliku priliku u tih 90 minuta izboriti se za medalju i u tome smo uspjeli.

Sa svom tom medijskom pozornošću dolaze negativne stvari, nema mjesta gdje Vas neće snimiti. Znamo za jedan video s društvenih mreža na kojem ste s cigaretom, je li Vam žao što je to objavljeno?

- Nemam za čime žaliti. Možda je neprofesionalno, ali osvojili smo broncu i u tom smo trenutku svi bili veseli, svi smo bili vani. Ali ja znam da, kada dođem u klub, sljedećih sam šest mjeseci maksimalno posvećen nogometu i tako će i biti.

image
JEAN CATUFFE/DPPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jean Catuffe/dppi/shutterstock Editorial/profimedia

Ovoga ljeta zamalo se ostvario transfer u Chelsea. Nisu odustali od Vas, govorilo se da ćete prijeći na zimu, ima li tu čega?

- Nisu odustali, ali bio je dogovor da ćemo na zimu. Zima je došla pa treba vidjeti što ćemo i kako dalje, ali u redu je, ima još dosta vremena...

Za transfer se spominjao i Manchester City. Kad biste morali birati City ili Chelsea?

- Pa ne znam. Meni nitko ništa nije predstavio. Nikakvu ideju što se tiče mene. Ali nigdje mi se ne žuri, imamo vremena, neka poslože plan pa ćemo vidjeti.

image
ERCIN ERTURK Anadolu Agency Via Afp

A da pitam 10-godišnjeg Joška, što bi rekao u kojem klubu želi igrati?

- To bi bio Liverpool, definitivno. Odmalena sam s tatom gledao puno utakmica Liverpoola i svaku smo sezonu detaljno ispratili. To je klub koji mi je ostao u srcu.

Cijeli intervju s Joškom Gvardiolom pročitajte OVDJE.

Linker
27. travanj 2024 00:28