Josip Juranović

 SCREESNHOT
U NOVOJ SREDINI

Juranović ima novi klub! Vatreni velikim transferom srušio rekord: ‘Ostvario se moj san, jedva čekam krenuti‘

‘Ovo je vrlo intenzivna i fizički teška liga što meni odgovara i jedva čekam zaigrati pred našim navijačima‘
Piše: SNObjavljeno: 22. siječanj 2023. 15:15

Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Juranović postao je novi član bundesligaša Union Berlina, vijest je potvrdio i klub na svojim službenim stranicama.

Juranović je u Njemčku stigao iz Celtica za 8.5 milijuna eura te potpisao višegodišnji ugovor. Treba istaknuti kako će vrijednost transfera s bonusima narasti preko 10 milijuna eura što će ga učiniti najvećim transferom u povijesti kluba.

Njemački klub najveći posao u povijesti prije Juranovića odradio je u ljeto 2021., kada su za 8,55 milijuna kupili Taiwa Awoniyija, dotadašnjeg napadača Liverpoola, kojega su, niti godinu dana kasnije, prodali u Nottingham Forest za 20,5 milijuna eura.

Union je trenutačno treća momčad Bundeslige, a bodovno su izjednačeni s trećeplasiranim Eintrachtom iz Frankfurta, mjesto je to koje bi ih moglo odvesti u elitno natjecanje. Klub iz njemačke prijestolnice izborio je i proljeće u Europi. Uspješno su preskočili grupnu fazu Europske lige, a u veljači ih, u 1/16 finala, očekuje sudar s Ajaxom.

- Dolaskom u Union ostvario se moj san. Bundesliga je vrlo intenzivna i fizički teška liga što meni odgovara i jedva čekam zaigrati pred našim navijačima. U Unionu želim napredovati i napraviti korak više u svojoj karijeri - rekao je Juranović za službenu klupsku stranicu.

Linker
24. travanj 2024 23:28