MATTHIEU MIRVILLE Dppi Via Afp
BURNO UOČI DEBIJA

Jurić odmah pokazao tko je gazda. Povukao prvi potez i u Romu vratio izbačenog igrača

Poljski veznjak Nicola Zalewski bit će na raspolaganju za nedjeljnu utakmicu s Udineseom
Piše: SNObjavljeno: 21. rujan 2024. 07:44

Neslavnim otkazom Danielu De Rossiju, kormilo Rome preuzeo je Ivan Jurić. Talijanski velikan već dulje vrijeme bez ikakvog plana luta na nogometnoj sceni, treneri se mijenjaju kao na traci, a priliku da tome stane na kraj sada je dobio i hrvatski stručnjak.

A da će pak ostati odan svojim principima i ne biti marioneta čelnika kluba, Jurić je dao naslutiti već prvim potezom u novoj sredini. 49-godišnji Splićanin u momčad je odlučio vratiti Nicolu Zalewskog koji je prije tjedan izbačen jer je odbio transfer u Galatasaray.

Poljski veznjak, koji je s Vučicom ugovorno vezan do lipnja iduće godine, ovoga je ljeta bio na izlaznim vratima kluba, no s obzirom da je odbio 15 milijuna eura vrijednu ponudu iz Turske, klub ga je odlučio odstraniti iz ekipe.

Ugledni talijanski novinar Gianluca Di Marzio sada, pak, javlja da je Jurić s igračem i klubom obavio pozitivni razgovor koji je rezultirao vraćanjem Poljaka u momčad za nedjeljnu utakmicu s Udineseom.

Bit će to, u svakom slučaju, vatreni debi za hrvatskog trenera. Klub sa sjevera Italije trenutno drži čelo prvenstvene ljestvice, a s druge strane, navijači Rome, nezadovoljni klupskom politikom i nedavnim otkazom legendi kluba, najavili su protest te bojkot što većeg broja navijača.

"Došao je trenutak da se naši glasovi čuju. Curva Sud poziva sve navijače iz bilo kojeg sektora da sudjeluju u prosvjedu, cijeli dio naše tribine treba ostati prazan prvih pola sata utakmice", objavili su ultrasi Rome na društvenim mrežama.

Linker
21. rujan 2024 13:22