MARCO BERTORELLO Afp
VELIKE PROMJENE

Juve se već bacio na posao! Kao zamjena za Ronalda dolazi Realov promašaj, a ukrast će i napadača PSG-u

U smiraj ovoljetnog prijelaznog roka Stara dama će još malo presložiti karte u europskim okvirima.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. kolovoz 2021. 23:30

Buran je ovo, rekli bismo i strelovit završetak ljetnog prijelaznog roka. Ako se izuzme Messijev odlazak iz Barce u PSG, do sada je sve bilo relativno mirno, bez nekih spektakularnih prelazaka... Ali, ovakav kraj... Messi je sve detonirao, a velike tektonske promjene u nogometu izazvat će poslovi koji uključuju Kyliana Mbappea i Cristiana Ronalda.

Čak je i prelazak francuske zvijezde iz PSG-a u madridski Real pao u drugi plan ovoga petka kada je obznanjeno da je Manchester United krenuo u povratničku misiju za Cristiana Ronalda. City je trebao biti njegova sljedeća destinacija, sve je upućivalo da bi Allianzov stadion u Torino mogao zamijeniti Etihadom, ali Građani su se povukli, a CR7 opet bi mogao na Old Trafford.

Stvari su pred finalizacijom, United je Juventusu poslao ponudu na 25 milijuna eura + 3 milijuna u bonusima, a za Jorgea Mendesa i njegovog štićenika na stolu je ugovor koji će mu na dvije godine osigurati 25 milijuna funti po sezoni. Sve je samo stvar formalnosti, želja za dolaskom Ronalda na Old Trafford je obostrana. Rekli bismo, čak ga i stadion željno iščekuje.

No, koga će Juventus dovesti u zamjenu? Spominju se dva imena, prvi od njih je - Mauro Icardi. Argentinac je već bio nadomak Juventusa kada je iz Intera prelazio u PSG, ali tada se nije dogodilo. Je li tome bilo tako zbog Icardijeve želje da se nađe u "katarskom jatu", ili zbog njegove bolje polovice Wande Nare koja je žarko željela u grad svjetla... Nije važno.

Drugi dio priče obuhvaća - Edena Hazarda! Realov promašaj nije se nametnuo, a rijetko kada je i zaigrao u dvije godine na Bernabeuu od dolaska iz Chelseaja. Juve je već stupio u kontakt s klubovima navedenog dvojca, a obojicu bi doveli samo na posudbu. Klasičan, moglo bi se reći, ovoljetni posao u Italiji čiji klubovi očito nemaju dovoljno novca za prave transfere pa se odlučuju na posudbe.

U svakom slučaju, čini se da će Juve napraviti mjesta u redovima PSG-a nakon dolaska Messija (ali i odlaska Mbappea) uzevši Icardija, a Hazard će odlaskom u Torino napraviti prostora za Mbappea u Realu. Pošteno...

Linker
23. travanj 2024 09:25