INSIDEFOTO/DDP USA/PROFIMEDIA
TALIJANI PRELOMILI

Juventus se povlači iz projekta Superlige. Priča je spala na samo dva kluba, Agnelli žestoko reagirao

Potez Stare dame iz Torina nije se previše svidio njenom bivšem predsjedniku
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. srpanj 2023. 16:00

Novo vodstvo Juventusa najavilo je povlačenje iz projekta Superlige. Nakon razgovora s preostala dva uključena kluba, Real Madridom i Barcelonom, vodstvo talijanskog velikana poslalo je i službeni zahtjev za izlaskom iz tog natjecanja koje nikad nije zaživjelo zbog žestoke reakcije navijača i UEFA-e.

Uz tri spomenuta kluba, osnivači su 2021. godine bili i Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Liverpool, Milan, Inter te Atletico Madrid.

Većina ih se ubrzo povukla, a sad je priča spala na tek dva kluba, Real i Barcelonu, koji trebaju odobriti Juventusov izlazak iz projekta.

Potez Stare dame iz Torina nije se previše svidio njenom bivšem predsjedniku Andrei Agnelliju, koji je bio jedan od začetnika te ideje, zajedno s Realovim predsjednikom Florentinom Perezom i čelnim čovjekom Barcelone Joanom Laportom.

La Gazzetta dello Sport je objavila kako su Juventusovi direktori telefonom obavijestili Agnellija o odluci, a njegova je reakcija bila žestoka.

Nije Agnelli dobro prihvatio tu informaciju, te ih je usput optužio da vode klub ‘sa srednjovjekovnim stavom‘.

Gazzetta tvrdi kako bivši Juventusov predsjednik nije odustao od projekta te sa svojim kolegama iz A22 Managementa navodno kontaktira klubove diljem Europe, čak i one koji se smatraju srednjom razinom, kako bi ih pokušali uvjeriti da se pridruže Super ligi...

Linker
03. svibanj 2024 08:47