Jasper Juinen Getty Images
POSEBAN TRENUTAK

'KAD JE ON UŠAO U SVLAČIONICU, NISAM GA SE USUDIO POGLEDATI U OČI!' Messi otkrio pred kojim je svojim idolom doslovno drhtao: 'Znao sam sve o njemu..'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. travanj 2020. 00:14

Zanimljivu je priču, u svakom pogledu, u sveopćoj stanci zbog koronavirusa koji je paralizirao čitav sportski svijet "izvukao" britanski list Mirror. Prisjetili su se sad već davnog vremena otprije 13 godina kada će Thierry Henry, klupska legenda Arsenala preći u Barcelonu.

Te 2007. godine još mladi Lionel Messi nije mogao ostati ravnodušan nakon što je u svlačionicu ušetao igrač njegova kalibra. To je kasnije i sam priznao. Tada je Henry bio jedan od najboljih napadača svijeta, a Messi će postati ponajbolji igrač svih vremena godinama kasnije.

- Kada je prvi put ušao u svlačionicu, nisam se usudio pogledati ga u oči. Pratio sam njegove igre, znao sam što je sve postigao u Engleskoj. Najednom, evo nas u istoj momčadi - izjavio je Messi svojedobno za francuski L'Equipe.

Henry je nakon dolaska iz Arsenala proveo tri godine na Camp Nou, gdje je igrao do 2010. i odlaska u MLS. U Barceloni je u 121 utakmici ukupno postigao 49 pogodaka, a osvojio je čak sedam trofeja u katalonskom klubu, među kojima su dva naslova španjolskog prvaka i jedna Liga prvaka.

- Ono što osjećam za Titija je neka vrsta štovanja. Volio sam ga kao igrača, fascinirala me ta lakoća postizanja golova, kako završava akcije - rekao je Messi.

Linker
20. travanj 2024 16:24