Romelu Lukaku
 ANTON VAGANOV Afp
SMOKI IGRAČ DANA

Kad smo ga gledali sa 16 godina pričali smo da on mora biti čudo od igrača! Čudo se sada dogodilo...

Čudesan napadač napokon je sazrio, ali u međuvremenu mu se svašta izdogađalo u karijeri
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 12. lipanj 2021. 23:29

Romelu Lukaku. Kad smo ga gledali sa 16 godina pričali smo da on mora biti čudo od igrača. Prije nekoliko dana u utakmici s Belgijom vidjeli smo da je doista to i postao. Čudo od igrača! Međutim, u međuvremenu se svašta događalo, belgijski napadač imao je i uspona i padova u karijeri.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp


Iz Anderlechta je već s 18 otišao u Chelsea. Nije išlo. Potom je otišao na posudbu WBA, pa u Everton u kojem je doslovno briljirao. Chelsea je procijenio da to ipak nije "to" pa ga je prodao u Everton za 35 milijuna eura, što nije loše ak osi ga platio 15. No, Everton ga je prodao u Man. United za 85 milijuna. I opet nije išlo, barem ne onako kako je United zamišljao. Uslijedila je prodaja u Inter za 75 milijuna. I u Milanu je Lukaku napokon do kraja sazrio. U prvoj sezoni 23 gola, u drugoj 24, ali i uz 10 asistencija. Vodio je Inter do naslova, toliko je bio dobar.

image
ANTON VAGANOV Afp


Na Euro je došao s velikim očekivanjima, kao jedan od vodećih centarfora u svijetu. Protiv Rusa je pokazao da ga to neće zadovoljiti, da želi korak dalje, da želi biti najbolji igrač Eura. Moćan, brz, sjajna u realizaciji, s nikad većom mirnoćom Lukaku može gotovo sve. Vidjet ćemo i koliko daleko može odvesti Belgiju koja nema pravog Hazarda i De Bruynea...

Linker
20. travanj 2024 17:53