VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
IZOSTALI DALIĆ I PERIŠIĆ

Kada je najavljen Marko Livaja, Gripe su eksplodirale! ‘Takav je naš grad, znam što Hajduk znači ljudima‘

Prepune tribine, humanitarni karakter i brojna poznata lica krase ovogodišnje izdanje Četiri kafića
Piše: Davor Burazin/SNObjavljeno: 26. prosinac 2021. 19:07

Baš kako smo i predvidjeli, euforija se s Poljuda preselila na Gripe, a sve na efekt Marka Livaje, koji je dobio apsolutno najveći i najsnažniji pljesak na predstavljanju pred više od 4.000 gledatelja u Velikoj dvorani Sportskog centra.

Splitu i Dalmaciji, svim navijačima Hajduka, dogodio se Marko Livaja, prorok presvučen u nogometaša, a za “Četiri kafića - Memorijal Dino Petrinović” Livaja je vezan još od svoje 16. godine, prije nego je uopće zaigrao za Hajduk i prije nego se otisnuo u pečalbu potpisavši za milanski Inter.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Čast, dakle, svima, pogotovo organizatorima tradicionalnog turnira, ali Livaja je taj koji je napunio Gripe. Šteta što nije tiskano više od 4.000 ulaznica, planulo bi i više, jer su se mogle razvući teleskopske tribine. To što Livaja sa svojim Antique Barom nije dohvatio finale, nema veze. Dovoljno je bilo vidjeti kako su se djeca sjurila na teren nakon završetka utakmice u jurnjavi za njim tražeći zajedničku fotografiju. Ma, da se ne lažemo, bilo je i starijih. Uzalud je službeni spiker molio da se ne ulazi na teren kako bi se program mogao nastaviti dalje. U redi, na meti navijača bio je i Stipe Biuk, kojemu je jučer bio 19. rođendan, ali Livaja…

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Baš zbog Livaje žestoko je grizao Vivas Bar u svome debiju na turniru, no s postavom veterana (Igor Musa, Nenad Pralija, Darko Butorović, Mate Bilić, Dario Šimić, Hrvoje Vejić, Danijel Pranjić, trener Darko Miladin, voditelj Vlatko Đolonga) koja “rođenoj majci ne bi pustila”, pa se grizlo i tuklo, psovalo suca, optuživalo za mito i korupciju… Sve dok nije istekla posljednja sekunda, a finale se bučno proslavilo.

Pitanje za Marka Livaju nametnulo se samo od sebe:

- Kakav je osjećaj biti Marko Livaja ovih dana?

- Takav je grad, sve je to normalno. Svjestan sam svega, znam što Hajduk ljudima znači, nastojim svima izaći ususret - rekao je Livaja. - Drago mi je da smo ispunili cilj, napunili tribine kako bi humanitarni aspekt u potpunosti uspio.

image

etrinovic, finale.
Foto: Vladimir Dugandzic/CROPIX

VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Iz objektivnih razloga izostali su izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić (trebao je biti uz Antique Bar), reprezentativac Ivan Perišić (Antique Bar), čiji se povratak u Hajduka zaziva sljedećeg ljeta, te Robert Prosinečki (kao voditelja ga je nominirao Camel). Kao iznenađenje na klupi Antique Bara sjedio je Niša Saveljić, bivši crnogorski nogometaš sa zavidnim stažem u francuskoj Ligue 1 (Bordeaux, Sochaux, Bastia, Guingamp, Istres).

Linker
25. travanj 2024 03:24