RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
NESTVARNA UTAKMICA

Kakav debakl euro-suparnika Modrih! Poluvrijeme izgubili sa 6:0, zabili dva autogola, igrala i dva Hrvata

Zajedno s Dinamom, Wolfsberger je "prezimio" u Europskoj ligi, ali sad su doživjeli katastrofu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. travanj 2021. 20:56

Kako ukratko opisati ono što se dogodilo austrijskom Wolfsbergeru ovoga Uskrsa? Gotovo da je nemoguće. Izgubili su ovosezonski europski protivnici Dinama na svom stadionu, u 23. kolu austrijskog prvenstva od Rapida iz Beča s nevjerojatnih - 1:8. Rezultat je to koji zaista govori puno više od bilo kakvih opisnih pridjeva. Naročito, kad se pogleda samo drugo poluvrijeme koje je završilo rezultatom - 0:6.

Do odlaska na odmor stvari su za WAC još koliko-toliko funkcionirale. Rapid je poveo golom Fountasa u 22. minuti, a sedam minuta kasnije domaći ostaju s desetoricom. Crveni karton izravno zarađuje Lochoshvili. Nakon nepune dvije minute gosti su povećali prednost preko Kare, a u 39. minuti Rocher je, barem se tada tako mislilo, vratio nadu Wolfsbergeru da može i izjednačiti u nastavku.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

No onda, potop. I to kakav! U razdoblju od 57. do 61. minute prvo Ullmann, a onda i još dva puta Fountas postavljaju na 1:5. Tek je tada, u 65. minuti kao jedna od tri domaće zamjene ušao prvi napadač hrvatske U-21 reprezentacije Dario Vizinger, no nije mogao puno toga promijeniti. Štoviše, stvari su od 70. do 84. minute postale još gore za WAC jer su u tom razdoblju primili tri gola, od kojih su dva zabili - sami sebi, i to isti igrač - Jonathan Scherzer. Onog preostalog zabio je Demir, dok je Fountas na kraju upisao hat-trick.

Austrijsko prvenstvo podijelilo se na gornji i donji dio ljestvice, a u Ligi za prvaka drugo mjesto drži Rapid, dok je WAC na šestoj poziciji. Osim Vizingera, na ovom je dvoboju za pobjednike igrao i nekadašnji branič Šibenika i Osijeka, Mateo Barač koji je na terenu bio do 80. minute.

Linker
26. travanj 2024 05:37