Antonio Milić
 Action Images via Reuters
HRVATI U BELGIJI

KAKAV START Palaversa debitirao za novi klub i odmah sve oduševio; HRABRA ODLUKA Povremeni hrvatski reprezentativac odbio ponudu Ronaldovog kluba!

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 29. srpanj 2019. 21:42

Donedavni član Hajduka Ante Palaversa, koji je u nedjelju debitirao za Oostende u gostujućoj pobjedi protiv Anderlechta, u više belgijskih medija uvršten je u momčad kola, što je veliko priznanje za mladoga igrača Manchester Cityja na posudbi. Palaversa je odradio svih 90 minuta zajedno u ekipim s još jednim bivšim hajdukovcem Goranom Milovićem. Belgijski mediji ističu odličnu igru Palaverse na poziciji zadnjega veznoga, a kao nagrada došlo je uvrštavanje u momčad 1. kola Jupiler lige.

A dok je Ivan Santini otišao u Kinu, drugi Hrvat u Anderlechtu Antonio Milić sjedio je na klupi u utakmici prvog prvenstvenog kola u kojoj su doma poraženi od Milićeva bivšeg kluba Oostendea 2:1. Gdje će igrati neizvjesno je, Vincent Kompany ne vidi ga u prvom planu. Barem ne ovog časa.

Zanimljivo, Milić je imao dvije konkretne ponude od španjolskog Valladolida, koji je proteklu sezonu La Lige završio na 16. mjestu i čiji je većinski vlasnik Brazilac Ronaldo Luis Nazario de Lima, kako bi neki rekli "pravi Ronaldo", te turskog Rizespora. Iako se radi o Petici te ozbiljnoj ligi kao što je Turska, Milić je obje ponude odbio vjerujući da će stići i ponuda nekog većeg kluba. O sebi očito ima visoko mišljenje. Konkretno Anderlecht je značajniji od spomenuta dva, no danas je daleko od negdašnjeg sjaja. Vrijeme će pokazati je li Milić pogodio ili pogriješio...

Linker
21. travanj 2024 16:33