MARCO BERTORELLO Afp
ŠVEĐANIN KRŠI PRAVILA

Kako bi tjedan za zaborav Milanovog junaka Zlatana Ibrahimovića mogao ‘spasiti‘ Marija Mandžukića

Crveni karton, pa kršenje mjera druženjem u restoranu obilježili su tjedan Zlatana Ibrahimovića
Piše: Petar Zobec/Jutarnji listObjavljeno: 15. travanj 2021. 20:51

Zlatana Ibrahimovića će, na račun njegovih sjajnih igara, mnogi navijači Milana prozvati spasiteljem. No, karizmatični Šveđanin pamti i puno bolje dane u Italiji, a za njega je sve krenulo prema dolje tijekom gostovanja kod Parme. Početak utakmice, međutim, nije sugerirao da će to biti utakmica za zaborav švedskog napadača.

Već je u osmoj minuti asistirao za pogodak Anti Rebiću, ali je zatim, pri rezultatu 2-0, u 60. minuti zaradio izravni crveni karton. Ibrahimović nije isključen zbog nekog grubog prekršaja, sudac Fabio Maresca pokazao mu je put prema svlačionici zbog vrijeđanja. Ibra je nakon toga bijesan izašao s terena, a nakon utakmice zaobišao je reporterske kamere i mikrofone.

Dan kasnije uslijedio je novi prekršaj. Ibra je, vjerojatno željan malo bolje kapljice, ukusne večere i ugodna društva, snimljen kako se opušta u jednom od poznatijih milanskih restorana, naziva Tano passami l'olio.

I to ne bi bio nikakav problem da Milan nije u "crvenoj zoni" zbog pandemije koronavirusa i da za sve građane ne vrijede pravila koja se ne smiju kršiti. Uz to, Ibra je vjerojatno prekršio i mali milijun klupskih pravila i pravilnika o ponašanju.

Juve i Atalanta prijete

Kako pišu talijanski mediji, navodno je baš napadač Milana inicijator veselog okupljanja na koje je pozvao bivšeg suigrača Ignazija Abatea i još neke prijatelje te s njima otišao večerati u restoran čiji je vlasnik Zlatanov prijatelj Tano Simonato. I kako to obično biva, otkrila ih je fotografija koju je netko od prisutnih snimio, a koja se ubrzo proširila društvenim mrežama.

- Ibra, Abate i još jedan dragi prijatelj došli su me vidjeti. Bili smo zajedno nekoliko sati, i oni su onda otišli svojim kućama. To je bilo normalno druženje, povremeno se viđamo. Nismo jeli, samo smo pili vino, komentirao je Simonato okupljanje.

Prema svemu sudeći, Zlatana bi mogla stići ozbiljna kazna, s obzirom na to da je tijekom pandemije boravio u restoranu koji nije smio raditi, a u Milanu se još nisu oglasili oko ovog incidenta.

No, Ibrahimovićevo izbivanje moglo bi označiti povratak Marija Mandžukića u sastav talijanskog velikana, ali i priliku da pokaže kako je igrač vrijedan igranja u Milanu. Hrvatski napadač duže se vrijeme mučio s ozljedom, propustio je čak 12 utakmica u nizu, a protiv Parme je proteklog vikenda bio na klupi. Nije, međutim, upisao minute u toj pobjedi, ali Talijani pišu kako bi se to moglo dogoditi u idućem kolu, kada Milan dočekuje Genou.

Stefano Pioli ionako nema previše kvalitetnih napadačkih opcija, a Milanu je svaka utakmica do kraja sezone izuzetno važna, kako bi ostao među klubovima koji će nastupati u Ligi prvaka. Trenutačno je na drugom mjestu s bodom više od Juvea i dva više od Atalante, a vodeći Inter odmaglio je na devet bodova viška.

Glavna prijetnja

Sljedeće nedjelje bi, dakle, Milan ponovno mogao imati dvojicu Hrvata u momčadi, s obzirom na to da je Ante Rebić, kada je zdrav, siguran Piolijev izbor za početni sastav. Rebić je, uostalom, svojim šestim golom protiv Parme u prošlom kolu nagovijestio da je u dobroj formi te kako će u odsustvu Ibrahimovića biti glavna prijetnja Genoi.

Linker
20. travanj 2024 06:17