Slijeva nadesno: Ivan Cvjetković, voditelj Siniša Sušec i glavni urednik SN Robert Šola u studiju Hanza Medije
 HANZA MEDIA
SUPERSPORTSKE

‘Kako je Dalić mogao tako nešto reći o Petkoviću!? A nitko ne priča ni što je napravio u finalu SP-a...‘

Jedan od najpoznatijih i najuspješnijih hrvatskih menadžera bio je gost našeg podcasta
Piše: Robert Šola, SNObjavljeno: 30. prosinac 2020. 08:07

Ivan Cvjetković bio je naš gost na SuperSportske podcastu. Cvjetković je inače jedan od menadžera koji gotovo nikad ne istupa javno i koji rijetko kontaktira s novinarima. No, oni koji su imali priliku provesti s njim pokoji sat znaju da je vrlo izravan te da nema dlake na jeziku. Tko god bio tema razgovora...

Bio je to iznimno zanimljiv i intrigantan intervju s Cvjetkovićem, koji je vrlo otvoreno pričao o svojoj bogatoj igračkoj karijeri, o vremenu dok je sa Stjepanom Spajićem vodio Hrvatski dragovoljac, o svojoj dugogodišnjoj menadžerskoj karijeri te o igračima o kojima godinama brine.

- Završavao sam karijeru kao igrač Dinama, odnosno tadašnje Croatije, kad me je nazvao Spajić da dođem u Dragovoljac. Odbio sam ga jer sam završio karijeru. Potom sam dva mjeseca proveo na moru, vratio se u Zagreb, a Spajić opet zove. I reda radi našao sam se s njim, bubnuo cijenu koja je bila nebulozna za prvoligaške klubove, a Spajić mi odmah pružio ruku te iz džepa izvadio svežanj kao predujam. Odigrao sam sezonu, a onda pet godina bio sportski direktor - prisjetio se Cvjetković otkrivajući i neke detalje.

- Kažem mu da mogu dovesti Gorana Jurića, a on isprva nije želio ni čuti. "Kakav Jurić, pa on je igrao za Zvezdu." Kad se samo sjetim kako je mom prijatelju Prosinečkom, kad sam ga dovodio, brojao krvna zrnca, ha-ha... No, radili smo sjajne stvari. Recimo, Borisa Živkovića prodali smo u Bayer Leverkusen za dva milijuna maraka. To je tada bilo nezamislivo, posebno za klub poput Dragovoljca.

Naravno da smo najviše pričali o igračima o kojima skrbi kao menadžer. Tako je Cvjetković vjerojatno prvi put vrlo tovreno objasnio zašto Mario Mandžukić nije završio u Manchester Unitedu!

- Kako god, Mandžo se u siječnju vraća na teren, a uvjeren sam da je njegovo tijelo bolje nego Zlatanovo, koji s 39 sjajno igra u Milanu - između ostalog kazao je Cvjetković o svom najpoznatijem pulenu, koji bi se u siječnju trebao vratiti na veliku scenu.

Puno toga zanimljivog kazao je i o Bruni Petkoviću, još jednom vrhunskom centarforu o kojem kao menadžer godinama skrbi. Otkrio je Cvjetković zbog čega Petković dobar dio ove polusezone nije bio u top formi, a onda se obrušio na izbornika Dalića zbog jedne izjave o centarforu modrih.

Iznio je Cvjetković i nekoliko detalja vezanih uz Mateja Mitrovića, nekadašnjeg reprezentativnog stopera, također igrača u njegovoj menadžerskoj agenciji i kako ga je i u tom slučaju prije SP-a u Rusiji Dalić silno razočarao: - Na sreću, Matej je sad sanirao svoju neugodnu ozljedu i u siječnju se vraća, a uvjeren sam da će se do Eura ponovno nametnuti i biti standardni član naše udarne postave, jer je sjajan stoper.

Ivan Cvjetković bez kočnice... Podcast koji se isplati pogledati.

I jedna napomena: snimanje emisije naprasno je prekinuto zbog razornog potresa koji je u utorak pogodio područje oko Petrinje i Siska, a iznimno se jako osjetio i u Zagrebu, zbog čega je u našem studiju nestalo struje, pa je to razlog zbog kojeg emisija naglo završava.

Podcast Supersportske #16 pogledajte u nastavku, a možete ga pratiti i na Sportskoj televiziji u srijedu od 23:50 sati, u četvrtak u 18:20 sati te u petak od devet sati ujutro:

Linker
19. travanj 2024 12:32