Maske su obavezne za igrače Dinama
 RONALD GORSIC/CROPIX
POBIJEDILI VIRUS

Kako je Dinamo postao ‘korona free‘: Neki stručnjaci tvrde da imaju uređaj koji koristi i Angela Merkel!

Osim strogog pridržavanja mjera, igrači dobivaju i jedan poznati pripravak za jačanje imuniteta...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. veljača 2021. 23:17

Dinamo je “korona free”! I to već duže vremena. Kako je to uspjelo Modrima, kako su uspjeli doći do situacije da je kod njih COVID - nula? Kažu nam neki stručnjaci da imaju uređaj koji u svojoj kancelariji ima i njemačka političarka Angela Merkel!

O čemu je riječ? Radi se O iTherapy tehnologiji obogaćivanja i pročišćavanja zraka, to su uređaji u svlačionici i u trenerskoj sobi prve momčadi Dinama. Uređaj s uključenim inovativnim konceptom totalnog pročišćavanja zraka unutarnjih prostora koji proizvodi tvrtka ‘’Kristalna ideja’’.

Unutarnji zrak je i do pet puta zagađeniji od vanjskog zraka, a u periodu epidemije koronavirusa ljudi više nego inače borave u zatvorenim prostorima, pa je samim time i veća opasnost od širenja virusa. Ovaj uređaj ima generator negativnih iona što daje više energije, stvara više kisika u prostoriji, ima integriranu UVC lampu koja reducira stvaranje virusa, a ima i filter koji reducira bakterije. Uz to, Dinamo svakodnevno koristi UVC lampe, u prostorijama prve momčadi i u prostorijama kluba. Koriste se također ovlaživači zraka da drže vlagu iznad 50 posto.

Što se tiče mjera kod igrača i stručnog stožera, obvezno je nošenje maski u svlačionici, za sve igrače, djelatnike, trenere. Priča se samo nešto neophodno u unutarnjim prostorima, minimalno je zadržavanje u zatvorenom prostoru. Od dodataka igrači svaki dan dobivaju i propolis s ciljem jačanja imuniteta.

Svakodnevne mjere obuhvaćaju i dezinfekciju svih prostorija, predmeta, sprava za vježbanje, kao i postavljene dezinficijense po cijelom prostoru prve momčadi, ali i kluba općenito. Nošenje maske obvezno je i za sve osobe koje ulaze u te prostorije, a čiji je ulazak u prostor prve momčadi sveden na minimum u situaciji epidemije kako bi se sačuvalo zdravlje svih članova momčadi i djelatnika kluba.

Linker
26. travanj 2024 18:12