INSTAGRAM/SCREENSHOT
OD IGRAČA DO BOMBAŠA

Kako je talentirani nogometaš postao terorist? Prije 5 godina igrao je za bečki klub i bio je omiljen...

"Zašto se čovjek kojem se predviđala uspješna nogometna karijera toliko radikalizirao"
Piše: SNObjavljeno: 04. studeni 2020. 12:39

Nekoliko sati prije nego što će Austrija otići u novi "lockdown" ove godine, dogodio se pokolj koji je malo tko očekivao, a autor stravičnog terorističkog napada bio je "rehabilitirani" rođeni Austrijanac, ali porijeklom Albanac iz Sjeverne Makedonije - Kujtim Fejzulaj. Prije pet godina bio je omiljeni nogometaš u jednom bečkom klubu...

Nikome nije jasno, pa ni austrijskom novinaru Florianu Klenku, a koji se oglaso na Twitteru:

"Zašto se čovjek koji je igrao u bečkom klubu i kojem se predviđala uspješna nogometna karijera toliko radikalizirao u samo nekoliko godina, toliko da je ubio četvero ljudi, a ranio više od 20?".

image
Kujtim Fejzulaj - nogometni karton
YOUTUBE

Igrao je za mlađe uzraste u jednom bečkom klubu i prema pisanju austrijskih medija dobro mu je išlo i bio je jedan od omiljenijih na terenu.

U travnju 2019. godine pokušao je otići u Siriju i pridružiti se ekstremističkoj Islamskoj državi, ali je iz Turske deportiran u Austriju. Bio je osuđen na kaznu zatvora od 22 mjeseca, ali je u prosincu pušten na uvjetnu slobodu.

Procjenjuje se da je u Austriji oko 100-njak ekstremista koji su željeli putovati i boriti se u Siriji pod zastavom ISIL-a.

Linker
23. travanj 2024 06:24