Daniel Šarić 2004. godine

 ORLANDO RIVETTI
OSTAO BEZ POSLA

Kako je to moguće? Ex-Vatreni prebolio koronu i dvaput se cijepio pa na PCR-u bio pozitivan čak tri puta!?

‘Ostao sam doma pa u još tri navrata nakon toga išao na test i svaki je bio - negativan.‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. prosinac 2021. 16:41

Daniel Šarić, nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac s 30 nastupa za Vatrene, u zadnja dva mjeseca prošao je dramu i ostao bez posla zbog Covida, a nije bio bolestan. Čak triput je kupio avionsku kartu za Saudijsku Arabiju i pred ukrcaj u avion “pao” na pozitivnom PCR testu.

- Propao mi je trenerski angažman u klubu Al-Batin u kojem sam trebao biti pomoćnik Alenu Horvatu. Jednostavno me višu nisu mogli čekati - otkrio nam je Šarić, koji definitivno nije jedina takva žrtva korone.

- Mislio sam da se to samo meni događa, a onda sam čuo da mnogi pomorci imaju iste probleme. Žao mi je, baš sam htio ići tamo i radovao se radu s Horvatom, kao i ostalim našim stručnjacima koji su u tom klubu iz Saudijske Arabije, ali protiv više sile se ne može. Na kraju je taj posao dobio Mladen Posavec, koji je već radio u toj zemlji. U Hrvatskoj je najpoznatiji kao nekadašnji igrač Varteksa.

Covid odnio angažman

Kako je tekla vaša priča?

- U svibnju sam imao koronu. Nakon toga sam se dvaput cijepio, to je bio i uvjet kako bih mogao ići u Saudijsku Arabiju. Početkom studenoga trebao sam letjeti. U Rijeci sam napravio PCR test i na moje iznenađenje rezultat je bio pozitivan. Propao mi je put. Nije mi bilo jasno kako je to moguće, prebolio sam, dvaput sam cijepljen i svejedno pozitivan. Već drugi dan išao sam na još jedan test, taj je bio negativan. Tri dana kasnije rezervirao sam novi let i ponovno obavio testiranje. Nevjerojatno, i tada sam bio pozitivan, nakon čega sam ostao u karanteni, iako nisam imao nikakve simptome bolesti. Po isteku predviđenog vremena dobio sam negativan nalaz, treći put uzeo kartu za Saudijsku Arabiju, ali, dakako, prije nego što sam trebao krenuti prema zračnoj luci, morao sam opet na PCR. Znate već - i u tom trećem navratu bio sam pozitivan!? Sve testove obavio sam na istom mjestu u Rijeci. Ništa od ugovora, ostao sam doma. Kasnije sam, čisto radi sebe da provjerim, još u tri navrata išao na test i svaki je bio - negativan!?

Što kažu liječnici, zašto je to tako?

- Da je moguće da je ostalo nešto od korone koju sam prebolio. To su rubne vrijednosti, pa jednom pokaže ovako, drugi put onako. Međutim, nisam mogao u avion, a baš kad sam imao rezerviran let svaki sam put bio pozitivan. Peh. Krivo mi je. S Horvatom sam već radio. Ovo se očito nije moglo izbjeći. Tko bi to očekivao… Nadamo se da će biti bolje.

Iz sličnog razloga je i Rijeka dobila Gorana Tomića za svoju trenersku klupu. On je trebao u Kinu, a nije otišao također zbog korone, iako ju je prije toga prebolio.

- Tomić je također imao problema s koronom, iako ne znam je li baš s PCR-om ili nešto drugo. Kina je bila još stroža, pa mu nisu dopustili ulazak. Takva su vremena u kojima živimo. Želim sreću Posavcu. Uz njih dvojicu u tom klubu još rade Boris Pučić, kondicijski trener Fedor Kulušić, trener vratara Dejan Mladinić i analitičar Goran Milanko, dok su u Damacu trener Krešimir Režić i veznjak Domagoj Antolić.

Bolan događaj

Šarić je kao igrač karijeru započeo i završio u Rijeci, u međuvremenu je nosio dres Dinama, Sportinga iz Gijona i Panathinaikosa. Bio je veznjak, ali većinu vremena desni bočni. Ova nesreća zbog ostanka bez posla podsjetila nas je na udarac koji je pretrpio kao igrač kad ga je Miroslav Blažević izbrisao s popisa hrvatskih reprezentativaca za Svjetsko nogometno prvenstvo u Francuskoj 1998. godine Igrao je tri završne kvalifikacijske utakmice, sa Slovenijom i potom obje s Ukrajinom u play-offu. No, broncu nema…

- To mi je u tom trenutku bio najbolniji događaj u životu, međutim, danas se ne bih vraćao na to i otvarao stare rane. Nakon završetka kvalifikacija bio sam siguran putnik na Svjetsko prvenstvo, pogotovo što sam tada bio jedni pravi desni bočni, a onda me izbornik Blažević skinuo s liste 22. Zašto? Nije više niti važno. Imam svoje mišljenje. Uoči samog puta u Francusku Borisa Živkovića, Alena Peternaca i mene pozvao je naknadno na pripreme, no na kraju nas je ostavio doma.

Zato je bio starter na Svjetskom prvenstvu 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji gdje je odigrao sve tri utakmice, dvije u početnoj postavi s Italijom i Ekvadorom. Kao legenda Rijeke, dakako, prati klub s Rujevice, o kojem smo i popričali s njim...

image

Daniel Šarić u utakmici protiv Ekvadora na SP 2002.

PHILIPPE HUGUEN Afp

- Za prvenstvo je sjajno što su tri kluba poravnata na vrhu, a Hajduk je odmah do njih. Rijeka je prezadovoljna, bez obzira na to što je izgubila neke bodove za koje je mislila da će biti njezini. No, kad se vratimo na ljeto i početak prvenstva, ovakvo bi stanje objeručke prihvatila. Rijeka je odigrala sjajnu polusezonu.

Obilježio je jesen

Goran Tomić je napravio dobar posao?

- Odličan.

Kako vidite Bijele u nastavku natjecateljske sezone? Koji igrači su ključni?

- Josip Drmić je obilježio jesen. On je iznad Hrvatske lige, to je definitivno. Ugovor o posudbi mu istječe na ljeto, bilo bi sjajno kad bi ga mogli zadržati na Rujevici. Koliko je to realno, s obzirom na financije, ne znam, ali to je igrač koji jamči dvadesetak golova po sezoni, a takvih je vrlo malo.

U klubu kažu da su svi na prodaju, uz vaš dodatak - samo neka zadrže Drmića.

- To da su svi na prodaju ne odnosi se na Drmića jer on je na posudbi. Naravno da su igrači u izlogu jer potreban je novac za funkcioniranje kluba. Koliko je to dobro može se analizirati, međutim, to je neminovno.

Hoće li borba za naslov do kraja biti napeta?

- Mislim da hoće, iako je Dinamo favorit broj 1, kad gledamo kvalitetu. No, i druge ekipe su blizu i vrlo opasne - istaknuo je negdašnji Vatreni

Koji domet Rijeke bi bio zadovoljavajući kad se podvuče crta na kraju sezone?

- Trofej je želja, ali i plasman u Europu bi bio dobar. Dakako, kad si na polusezoni na diobi prvog mjesta i u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa, jasno da ciljaš na najviše. Vjerojatno žele podignuti pehar, ali i bez toga sezona može biti uspješna - konstatirao je Šarić i dodao:

- Kad već pišete što sam prošao zbog testova na Covid, neka ne ispadne da sam protiv nekoga ili nečega. Samo kažem kakav me je problem snašao, a nitko ne zna što nas još čeka - podvukao je Šarić, koji je u HNL-u prikupio 143 utakmice za Rijeku i 102 za Dinamo.

Ugovor o suradnji Rijeke i Driblaba

Riječki prvoligaš i španjolska tvrtka Driblab potpisali su ugovor o suradnji. Driblab je tvrtka koja će Rijeci pružati podatke, kao i konzultantske usluge u svim procesima skautinga, otkrivanja talenata i analize učinka. Na taj će način Rijeka imati pristup velikom broju natjecanja, kao i mnoštvu podataka kojima će dodatno obogatiti svoj proces skautiranja i analizu učinka bilo kojeg igrača ili kluba.

- U HNK Rijeka zadovoljni smo što možemo objaviti suradnju s Driblabom, našim novim partnerom koji nudi opsežnu bazu podataka unutar profesionalnog nogometa. Uvjereni smo da će suradnja biti na obostrano zadovoljstvo, te da će suradnja s Driblabom prije svega donijeti napredak u skautiranju, te će donijeti napredak u radu i razvitku HNK Rijeka - rekao je Robert Palikuča, generalni menadžer za sport HNK Rijeka.

Iz Driblaba su, pak, istaknuli da će to biti prilika da se unaprijedi rad Rijeke, "kluba s dugom tradicijom i prestižom, koji se iz godine u godinu svrstava među najbolje klubove u Hrvatskoj", a potkraj listopada je Salvadore Carmona, predsjednik Uprave Driblaba, potpisao i partnerstvo s Dinamom, kada je istaknuto da je jedna od posebnosti tvrtke Driblaba opsežna baza podataka unutar profesionalnog nogometa, preko 180.000 igrača iz 150 natjecanja i turnira diljem Europe i svijeta. U analize su uz seniorski nogomet uključena i natjecanja mlađih uzrasta, uključujući kategorije U-17, U-19 i U-21.

Linker
10. travanj 2024 23:56