VANO SHLAMOV Afp
TENZIJE NA TERENU

Kako je veliko finale posvađalo dragulje Man. Cityja: Španjolac u suzama kritizirao suigrača zbog provokacije

‘Bio sam frustriran zbog utakmice, načina na koji su protivnici padali i pokušavali iznuditi prekršaje‘
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 09. srpanj 2023. 17:05

U subotu je završilo Europsko prvenstvo za igrače do 21 godine, koje se igralo u Gruziji i Rumunjskoj, a na kojemu je sudjelovala i Hrvatska (nije prošla skupinu s Španjolskom, Ukrajinom i Rumunjskom). Engleska je u Batumiju s 1:0 svladala Španjolsku, a jedini pogodak na utakmici je Curtisa Jonesa iz sudačke nadoknade prvog poluvremena. Veznjak Manchester Cityja Cole Palmer izveo je slobodan udarac s 20 metara od gola, a lopta je u živom zidu pogodila Jonesa u leđa i tako potpuno promijenila kretanje te u konačnici završila u mreži.

Nakon pogotka Palmer je strastveno proslavio gol pred klupom Španjolaca, a takvo što im se nije dopalo. Uslijedila su isključenja, doduše za one izvan terena, a tenzije se nisu smirivale sve do kraja susjeda kad su pak Morgan Gibbs-White i Antonio Blanco, svaki s jeden strane zaradili crvene kartone. Sve zbog provokacije nakon pogotka.

Jedan od onih koji je kritizirao Palmera zbog neprimjerene geste, njegov je suigrač iz Cityja, Sergio Gomez. Španjolska radio postaja Cadena SER upitala ga je što misli o Palmerovom slavlju na što je Gomez odgovorio:

- Iznenadio me. Nije se htio ispričati ili bilo što slično kao što su njegovi suigrači. Na njegovom mjestu bih drugačije proslavio pogodak - rekao je Gomez u suzama nakon poraza u dramatičnom finalu.

Glavni akter ove priče, Cole Palmer za Channel 4 iznio je svoje viđenje događaja.

- Proteklih smo nekoliko godina naporno radili da dođemo do ovog uspjeha. Da budem iskren, kad je dosuđen slobodan udarac znao sam da će lopta završiti u golu. Bio sam općenito malo frustriran zbog utakmice, načina na koji su naši protivnici padali i pokušali iznuditi prekršaja. Tako da je očito, kad sam zabio, slavlje možda bilo pretjerano, ali zaista sam bio sretan...

Cityjev dvojac sada će dobiti nekoliko slobodnog vremena, piše Daily Mail, a onda će se 23. srpnja sa suigračima uputiti prema Japanu gdje momčad ima prvu pripremnu utakmicu protiv Yokohama F. Marinosa. Turneja po Japanu traje im nešto manje od dva tjedna, a onda ih na Wembleyju 6. kolovoza čeka utakmica engleskog Superkupa protiv Arsenala.

Linker
15. svibanj 2024 03:37