Kapetani Davor Šuker i predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin su Hrvatskom Crvenom križu uručili donaciju
 RONALD GORSIC/CROPIX
SUDAR LEGENDI

Kako je zaiskrilo između Nike Kranjčara i prvog čovjeka Uefe! Zvonimir Boban nije htio izaći iz igre...

Legende Hrvatske i Slovenije odigrale su humanitarnu utakmicu za pomoć Banovini
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. ožujak 2021. 15:33

Na terenu su bila mnoga znamenita imena, ali danas su to mahom gospoda sijedih glava i s podosta kilograma viška, u potonjem je prednjačio predsjednik NZS-a Radenko Mijatović.

Slovenci su pokazali više želje za pobjedom, odigrali su odgovornije, a fascinirao je Miran Pavlin koji se, iako s trbuščićem, nije dao s travnjaka. Napadač Milivoje Novaković djeluje kao da bi ga Matjaž Kek mogao i danas pozvati da brani boje Dežele.

Niko Kranjčar i Davor Šuker prednjačili su u pokušajima lijepih poteza, s promjenljivim uspjehom. Sutkinja Ivana Martinčić naljutila je Aleksandera Čeferina, predsjednika UEFA-e, a još više Milenka Aćimovića koji se nije mogao suzdržati:

- Je li moguće da nas ovako kradete? Bacio se u kazneni prostor - podigao je glas nekad vrlo dobri slovenski veznjak u 44. minuti kad je Martinčić svirala jedanaesterac za Hrvatsku zbog prekršaja nad Darijom Srnom koji se dogodio izvan kaznenog prostora.

image
Boris Živković
RONALD GORSIC/CROPIX

Hrvatski stoper i nekadašnji kapetan Vatrenih u doba Otta Barića Boris Živković na to se uključio: - Još jedan ovakav i, brat bratu, to je to. Ja ću vam odmah dati deset tisuća kuna - kazao je sutkinji.

Igralo se dvaput po 35 minuta, Hrvatska je još jednom demonstrirala klasu u tehničkom smislu, a Ivica Olić je u četvrtoj minuti pogodio gredu. No, kako je susret tekao dalje, Slovenci su bili opasniji.

Boban se nije dao van

Kapetani su bili Zvonimir Boban i Aleksander Čeferin: - Trebamo igrati kako igraju stari, a ne kao kad smo bili mladi - sugerirao je Šuker Bobanu nakon što je ovaj poslao jednu dugu loptu na Ivicu Olića.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Već u 13. minuti Šuker je zatražio zamjenu: - Gospon izbornik Zorislav, dajte nekog mlađeg, da ne bi bilo… - rekao je Srebriću koji je vodio ekipu u rodnoj Petrinji i pamtit će ‘izbornički mandat‘ po porazu.

Miroslav Blažević se nalazio na klupi kao moralna potpora. U 18. minuti Srebrić je htio odmoriti Bobana. Legendarni kapetan se pobunio: - Ne mogu, ne smijete me mijenjati, neću van - odgovorio mu je Zvone koji je prije susreta tražio da igra cijelo vrijeme.

Ipak, u 21. minuti Boban je izašao, a nedugo zatim vratio se Šuker koji je dobio pljesak za slobodnjak koji je obranio Volk. - Dobar, Davor, dobar - komplimentirao mu je Boban.

U prvom dijelu Srna se bunio i šeretski tražio VAR, nakon igranja rukom braniča gostiju, no u 44. minuti dobio je taj jedanaesterac. Zaiskrilo je između Nike Kranjčara i Čeferina nedugo nakon što je Niko gurnuo ‘tunel‘ predsjedniku UEFA-e. Što je sve točno bilo znaju oni, uglavnom Niko se ispričavao ili objašnjavao, pružio je ruku koju je Čeferin prihvatio.

image
Cropix

I Primož Gliha je tražio kazneni udarac nakon slobodnjaka koji je izveo. On je svoja dva gola Hrvatskoj zabio još 1997. godine.
- Darijo, ideš kao u najboljim danima - dobacio je netko Srni s tribine, na što je odgovorio: - Pa izbornik je tu - i potražio pogledom Dalića.

Šuker je s bijele točke dao gol za Hrvatsku, imao je i pokušaj loba, ne baš kao 1996. Peteru Schmeichelu, a za Slovence su strijelci bili Novaković nakon kornera i Aćimović krasno u rašlje s 14 metara. Pletikosa se istaknuo obranom šuta Novakoviću. Slovenci nisu krili koliko su ponosni što su matirali Hrvate.

Darijo Srna: Šahtar je uplatio 500.000 kuna

Sportski direktor Šahtara Darijo Srna je otkrio:

- Šahtar je uplatio pola milijuna kuna za pomoć Petrinji i to ne na moju inicijativu, što mi je posebno drago jer pokazuje koliko me cijene i koliko žele pomoći jer i mi sami u Šahtaru smo već šest godina izvan svojih domova. Prijenos utakmice išao je uživo na Šahtarovu YouTube kanalu, a ja sam doletio samo zbog ovog predivnog događaja i odmah se vraćam u Ukrajinu.

Linker
17. travanj 2024 01:06