Pedri
 JAVIER SORIANO Afp
VATRENI NA FURIJU

Kako Španjolci vide Hrvatsku? ‘Još im pamtimo 2016. godinu‘; Legenda oštra: ‘Oni nemaju jasan sustav...‘

‘Modrić je i dalje na razini Zlatne lopte, ali ovakva Španjolska može dobiti svakoga‘, kaže Roncero.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. lipanj 2021. 20:39

Španjolska i Hrvatska. A sada, što kažu španjolski mediji uoči duela s Vatrenima u osmini finala Eura? Pobjeda nad Slovačkom (5:0) više ih previše ne zanima, a glavni urednik sportskog dnevnika AS, Tomas Roncero, ovako je secirao Hrvatsku u svojoj kolumni koja je u javnost odaslana odmah nakon završetka grupne faze za Španjolsku:

- Sve se činilo sjajno do tog zadnjeg švedskog gola. Bili smo prvi u skupini... A onda, što se to dogodilo? Ipak, najvažnije je da smo prošli dalje, moramo biti iskreni. Prije utakmice prijetila nam je eliminacija, a sad smo na velika vrata ušli u osminu finala uz malu pomoć Slovaka koji su ranije pobijedili Poljsku - započinje Roncero pa nastavlja:

image
MARCELO DEL POZO Afp

- Španjolska kakvu smo danas gledali ona je kakvu želimo gledati uvijek. S Busquetsom je sve to skupa različito, potpuno drugačije. A golovi? Cijedili su kao ketchup iz tube! Ferran Torres, pa onda lucidnost Pablita Sarabije, čista čarolija...

- Hrvatska? Pamtimo im ono što su nam napravili na zadnjem Euru kada su nas porazili u skupini. I dalje imaju Modrića koji je na razini predstava za Zlatnu loptu. Perišić, Kovačić, sjajna obrana... Imaju iskusne igrače, ali Španjolska je jaka. Ovakva kakva je danas bila, može dobiti svakoga - rekao je Roncero.

Javio se i Jose Luis Caminero za Radio Marcu. Bio je veznjak, danas ima 53 godine, za neke jedan od najboljih španjolskih nogometaša 90-ih godina, čovjek koji je odigrao preko 400 utakmica u La Ligi.

- Hrvatska će biti vrlo kompliciran suparnik, protivnik su koji nema jasan sistem, ali vjerujem u Španjolsku.

Linker
21. travanj 2024 05:06