GIBSON ZA SN

'Kako zaustaviti Jelavića? Istući ga! Hrvati su jaki, a Nikica je svjetska klasa'

Piše: Jure BurićObjavljeno: 18. svibanj 2012. 17:05

Irski reprezentativni veznjak Darron Gibson (25) osam je godina bio član Manchestera Uniteda. Na koncu u zimu 2012. prodan je Evertonu. Zbog njega su savezi Irske i Sjeverne Irske ušli u sukob, sporili su se oko toga za čiju će reprezentaciju igrati. Na koncu morala je presuditi Fifa, a odluka je pala u korist Irske jer je i Gibsonova želja bila igrati za Irce. U razgovoru s njim često smo mogli slušati hvalospjeve na račun Nikice Jelavića, koji je Evertonu donio ono najbitnije što mu je nedostajalo - golove. Što je Trapattoni promijenio, što je donio novoga u igri Irske?

- Sve se promijenilo. Unio je talijanski način treninga. Vrlo je organiziran. Trening je mnogo bolji, intenzivniji i dosta dulji.

Vaš suigrač Nikica Jelavić za hrvatske medije izjavio je da je Hrvatska sretna i u prednosti ako vi ne budete u udarnoj momčadi Irske?

- To je lijepo od njega, ali mislim da bi za Irsku bilo bolje da Nikica ne igra za Hrvatsku. Uistinu igra u velikoj formi. On je svjetski napadač.

Kako ga se može zaustaviti?

- Kako? 'Kick him!’ Udariti ga, to je jedini način da ga se zaustavi, ha, ha. No, ako će igrati kao što igra sada, bit će ga teško zaustaviti.

Koliko vi poznajete hrvatsku reprezentaciju? Igrali ste protiv Hrvata u Dublinu, imali ste jednu šansu, ali i dobili žuti karton zbog starta nad Olićem...

- Sjećam se da je utakmica bila jednostrana, Hrvatska je bila dosta u više u posjedu lopte. Mogu reći da Hrvatska ima vrlo kvalitetnu reprezentaciju. Još kad se tom sastavu pridoda Nikica, fenomenalni strijelac, bit će ekstra klasa.

Kakav rasplet predviđate u našoj skupini, tko će u drugi krug?

- Mislim da će Španjolska biti prva, za drugu poziciju bit će borbe. Mislim da je za ostale tri momčadi teško reći tko će biti drugi, samo sam siguran da će se Španjolska kvalificirati.

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA!

Linker
23. rujan 2024 21:27