Slavlje za Promotionplay

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
POTEZ DANA

Kakva majstorija nesuđenog trenera Dinama na Kutiji: Zabio kroz noge Jerku Leki i bivšem golmanu Modrih!

Pobjedu u veteranskom turniru Kutije šibica uzela je momčad Promotionplay-Domograd.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. prosinac 2021. 19:26

Promotionplay-Domograd osvojio je veteranski turnir 'Kutija šibica' pobjedom u finalu nad Senjak hotelima Matan s 4:1 pogocima Jakirovića, Mikića, Tomića i Poljaka dok je za poražene zabio Martinac. Finale veterana počelo je laganom dominacijom Senjak hotela Matan. 'Hotelijeri' su imali više loptu u nogama, dok je Promotionplay lukavo čekao odiuzimanje lopte i brzu tranziciju igre. Nekih velikih prilika u prvom poluvremenu nije bilo. Kod Senjak hotela Matan najbolju šansu imao je Jerko Leko, ali njegovu dobru solo akciju blokirao je Vedran Ješe. Dva puta dobro jer opalio i Brnjić, ali Baričević je bio siguran. Upravo je Ješe imao najbolju priliku za Promotionplay. Nakon duge lopte vratara Baričevića, Ješe se našao sam iskosa ali je promašio. Inače, ta kombinacjja Baričević-Ješe često je bila korištena tijekom utakmice, duga lopta, moćni Ješe je prihvaća i proba... Danas ipak nije uspio zabiti.

A onda smo u posljednjoj minuti prvog poluvremena vidjeli pravu majstoriju Sergeja Jakirovića. Trener mostarskog Zrinjskog, 'nesuđeni' trener Dinama primio je loptu u 'mrtvom' kutu, a onda je sjajno opalio. Lopta je prošla kroz noge Jerku Leki, a onda i kroz noge vrataru Joziću. Inače, ljudi od 45 godina koliko ima Jakirović obično ne zabijaju takve pogotke. Ide Jakiroviću ove godine, njegov Zrinjski vodi u prvenstvu BIH s 12 bodova prednosti ispred Tuzle, skoro je postao i trener Dinama, a eto na 'Kutiji šibica' je zabio fenomenalan pogodak. Takve pogotke zabija Portugalac Ricardinho, vjerojatno najbolji malonogometaš na svijetu. Jakirović je veteranski Ricardinho.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

U drugom poluvremenu je momčad Senjak hoteli Matan zaigrala s više rizika, noramalno htjeli su poravnati. Ali Promotionplay je znao odgovorit takvoj igri. Danas izvrsni Ješe je nakon dvadsetak minuta drugog poluvremena imao odličnu priliku, jurio je prema Joziću, ali je 49-godišnji vratar obranio. A onda je sve odlučio - Mihael Mikić. Podsjetio je na one svoje najbolje dane u Dinamu, a kasnije i u Japanu. Presjekao je Mika jednu loptu koju je krivo dodao Jukan, 'prodao je bicikl', zaljuljao kompletnu obranu suparnika i onda svladao Jozića. Majstor Mika... A nakon toga smo vidjeli vjerojatno najljepši pogodaka na turniru, ne samo u veteranskohj konkurenciji. Ante Tomić (38) poput najvećih velemajstora 'hakla', rolicom se oslobodio dvojice igrača i loptu zakucao pod gredu. Kakav je to bio gol... Ma golčina koja ostaje kao zaustavljena slika. Nakon toga 'hotelijeri' su iz igre povukli vratara Jozića, ali takva igra im nije donijela ništa dobroga, jer na nakon greške Simenunovića zabio Poljak. Na koncu su Senjak hoteli Matan poreko Martinca ipak uspjeli postići počasni pogodak. Promotion-play-Domograd zasluženo je osvojio 'Kutiju šibica' u finalu su zaista odigrali sjajnu utakmicu koja je obilježena spektakularnim potezim i čarobnim pogocima.


Senjak Hoteli Matan - Promotionplay Domograd 1:4

Suci: Marijan i Pečarić.

STRIJELCI: 0:1 - Jakirović (20), 0:2 - Mikić (28), 0:3 - Tomić (30), 0:4 - Poljak (35), 1:4 - Martinac (36).

SENJAK HOTELI MATAN: Jozić, Garba, Kruljac, Martinac, Lalić, Leko, Jukan, Brnjić, Kovač, Petrović, Simeunović.

PROMOTIONPLAY DOMOGRAD: Baričević, Poljak, Ješe, Bisaku, Tomić, Ćuić, Franja, Štrok, Jakirović, Badovinac, Mikić, Marić.

Linker
30. travanj 2024 16:58