MEĐUNARODNI NOGOMET

KAMO ZA VIKEND? Barca traži povratak na vrh, Pašalić i Elche čekaju Real Madrid

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 21. veljača 2015. 09:42

I dok će sljedeći eurovikend prštati derbijima (Liverpool-City, Borussia-Schalke, Roma-Juventus, Monaco-PSG), vodeći klubovi u ovom ne bi smjeli imati težak posao.

La Liga će vjerojatno vidjeti kratku smjenu na vrhu, budući da Barcelona igra u subotu, a Real dan kasnije. Málaga je Kataloncima zagrijavanje za meč sa Cityjem, dok će Madriđani pokušati zadržati stopostotni učinak protiv Pašalićevog Elchea.

U Premier ligi najviše zanimanja pobuđuje dvoboj Cityja i Newcastlea, premda gosti zbog brojnih ozljeda u obrani teško mogu računati na bodove. Southampton ostanak na kursu za Ligu prvaka traži protiv Liverpoola, koji im je lani oteo pola momčadi…

Barcelona - Málaga

Primera, 24. kolo

Subota, 16.00

Prvi put nakon studenoga, Barcelona bi se mogla naći na vrhu španjolskog prvenstva - barem preko noći. Za to joj treba pobjeda nad Málagom koja je ove sezone jednom već ukrotila Enriqueovu navalu. U rujnu je dvoboj u Andaluziji završen bez golova. Barça je u zastrašujućoj seriji - u zadnjih šest utakmica u svakoj su zabili barem tri pogotka. Ipak, Enrique će morati pažljivo kalkulirati jer ga u utorak čeka gostovanje kod Manchester Cityja.





Manchester City - Newcastle

Premier liga, 26. kolo

Subota, 18.30

Menadžer Newcastlea John Carver jedva je pronašao četiri zdrava braniča za dvoboj na Etihadu. S obzirom na broj izostanaka u redovima “svraka” i činjenicu da Newcastle u zadnje četiri prvenstvene utakmice protiv Cityja nije zabio gol, domaćini ne bi smjeli imati težak posao. Dodatni potisak za “građane” je povratak Yaye Touréa, koji je protiv Newcastlea redovito raspoložen: zabio im je pet golova u zadnjih šest utakmica. Debitirati bi trebao i njegov sunarodnjak Wilfried Bony.

Southampton - Liverpool

Premier liga, 26. kolo

Nedjelja, 17.15

Navijačima Southamptona raste tlak kada im se spomene Liverpool, koji im je prošlog ljeta opustošio svlačionicu i oteo tri igrača. Među njima je bio i Dejan Lovren, no Hrvat ne može računati na mjesto startera protiv bivšeg kluba. U kolovozu je na otvaranju sezone između ove dvije momčadi bio jedini bivši “svetac” u prvih 11. U međuvremenu je pao u drugi plan, što može zahvaliti činjenici da je vodeći u Premier ligi po broju pogrešaka (7) koje su dovele do gola.

Elche - Real Madrid

Primera, 24. kolo

Nedjelja, 21.00

Real je svoj posao u Ligi prvaka praktički već odradio pa se mirno može posvetiti domaćim zadacima. Cristiano Ronaldo oporavio se od rođendanskog mamurluka i protiv Schalkea nagovijestio buđenje starih navika, a dobra vijest je i Modrićev povratak na trening. Luka, naravno, još neće u vatru, baš kao ni Ramos, James te Khedira. Otkako je stigao u prvoligaško društvo, Elche je izgubio sve tri utakmice od Reala. Mario Pašalić trebao bi krenuti od prve minute.

Linker
18. rujan 2024 11:51