MARKO TODOROV/CROPIX
VLAŠIĆ PREDSTAVIO MODRE

‘Kao bivši igrač Hajduka nisam sretan zbog dominacije Dinama, a evo i što će nam olakšati utakmicu‘

‘S Maksimira nosim lijepe uspomene, ali nadam se da ću u četvrtak ponijeti još ljepše‘
Piše: SNObjavljeno: 15. rujan 2021. 11:57

Ovoga četvrtka s početkom u 18:45 Dinamo i West Ham otvorit će natjecanje u skupini H Europske lige.

U Zagreb, dakle, odmah na otvaranju stiže prvi favorit ove grupe i momčad koja nakon četiri kola u najjačoj ligi svijeta još uvijek ne zna za poraz (dvije pobjede i dva remija).

A sa zvijezdama iz londonskog kluba na Maksimir dolazi i hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić koji bi se po mnogim najavama trebao naći u udarnih 11 Davida Moyesa..

Upravo je Vlašić, koji je ovoga ljeta stigao u West Ham iz moskovskog CSKA, bio očekivani izbor engleskog kluba koji je odlučio preko svoje službene stranice najaviti sudar u glavnom gradu Hrvatske.

"Svi su me dobro prihvatili i imam osjećaj da sam već jako dugo igrač West Hama. Situacija u svlačionici je savršena. Svi igrači su vrlo pristojni i stalno mi govore da im slobodno kažem ako mi nekako mogu pomoći", u uvodu je progovorio Nikola o dolasku u novu sredinu, a onda se osvrnuo na Europa ligu i susret s Modrima.

image
VLADIMIR SIMICEK Afp

"Naravno da postoji razlika između Lige prvaka i Europa lige. Europa liga je jedno drugačije natjecanje. Recimo, u Premier ligi igrate uglavnom s istim momčadima svake sezone, a ovdje vas očekuju različiti stilovi igre, različite nogometne kulture i stoga se uvijek teško prilagoditi. Vidjet ćemo što će biti u četvrtak."

Englezi Dinamo predstavljaju kao prvaka koji godinama dominira u Prvoj HNL.

"Dobra je to momčad i dobar protivnik. Dinamo ima nekoliko vrlo dobrih igrača. Svake godine nešto prodaju, ali i dovedu neke mlađe igrače iz svoje škole ili kupuju igrače iz drugih hrvatskih klubova. Uvijek imaju dobru momčad. Dinamo ima strastvene navijače, ali na stadionu im tribine nisu toliko blizu terena pa nećete osjećati pritisak. Mislim da će to olakšati prilagodbu naših igrača. Golovi koje sam zabio za Hrvatsku na Maksimiru zauvijek će mi ostati u lijepom sjećanju, a Hajduk i Dinamo su veliki rivali. Dinamo je vrlo dominantan u posljednjih deset godina i zbog toga kao bivši igrač Hajduka nisam baš sretan. Ponavljam, s Maksimira nosim lijepe uspomene, ali nadam se da ću u četvrtak ponijeti još ljepše", zaključio je Vlašić.

Linker
27. travanj 2024 06:15