Marko Livaja trenira u Dubrovniku
 TONCI PLAZIBAT/CROPIX
SUPERSTAR

Kao da je došao Ronaldo: Sat vremena ljudi su u koloni čekali na autogram hrvatske nogometne zvijezde!

Možda je samo Niko Kranjčar imao sličan status. Sličan, ali teško je reći da je bio veća zvijezda
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 20. lipanj 2021. 21:00

Zanimljivo je bilo na gostovanju Hajduka u Dubrovniku i bližoj okolici grada pod Srđem. Od dočeka navijača na dubrovačkom mostu, do utakmice u Grudi, hajdukovci su bili pod stalnom opsadom navijača. Fanatičnu podršku imali su na svakom koraku, ali koliko god cijela momčad bila interesantna pristašama Bijelih, jedan je igrač ipak imao posebno mjesto.

- Sat vremena smo čekali na potpis Livaje - ispričali su nam ljudi, koji su s malom djecom uspjeli dočekati Hajdukovu desetku po izlasku iz svlačionice na igralištu Gnjile u Grudi.

Tko zna kad će opet doći

Marko Livaja imao je silne medijske obveze, ali navijači su strpljivo čekali dok “desetka” nije izašla. Potom je više od pola sata potpisivao autograme, fotografirao se sa svim zainteresiranima koji su gotovo u koloni čekali na svoj red. Za to vrijeme autobus je čekao, gotovo dva sata su Bijeli su bili spremni za polazak, ali navijači nisu dopustili da “Livaja superstar” otiđe iz Grude.

- Tko zna kada će nam opet doći - govorili su navijači Bijelih dok su radosno po svojim mobitelima vrtjeli fotografije s Livajom.
Na svakom koraku u Cavtatu, gdje su Bijeli bili smješteni za vrijeme boravka na dalmatinskom jugu, također su navijači čekali Livaju. Teško je uopće usporediti aktualnu pomamu za Livajom s nekim od igrača iz recentne prošlosti.

Možda je samo Niko Kranjčar, u trenutku kada prešao iz Dinama u Hajduk, imao sličan status. Sličan, ali teško je reći da je bio veća zvijezda jer to što je sve prošao Livaja proteklih dana u Dubrovniku izgledalo je nestvarno. Kao da je Ronaldo stigao u Dubrovnik. Ništa manje...

Još jedan igrač je također izazvao veliku pozornost. Ne kao Livaja, ali ipak je Stipe Biuk suvereno odnio “drugo mjesto”. Talentirani 18-godišnjak po prvi put se suočio s takvom razinom popularnosti, ali kako je krenuo, morat će se naviknuti na činjenicu da ga navijači toliko žele imati u zajedničkoj fotografiji.

Gostovanje na jugu pamtit će i Jens Gustafsson jer pristaše Bijelih silno su se potrudile da svom treneru pokažu koliko im je stalo do njegovog uspjeha. Kako drukčije protumačiti natpis na švedskom s porukom “Jens, hoćemo titulu” koji je osvanuo u srcu Konavala, u Grudi.

Šveđanin pod dojmom

Staloženi Gustafsson kratko je izvukao negdje skriveni osmjeh, ali već se od početka mini-turneje po dubrovačkom okruženju uvjerio kakav je status Hajduka u lokalnoj zajednici. Zaustavljeni autobus i bakljada na dolasku u Dubrovnik, kažu očevici, najviše je dojmila Gustafssona.

Kako i ne bi kada je Hajduk došao odigrati tek jednu prijateljsku utakmicu i odraditi dva-tri treninga. Ali, ništa nije obično i uobičajeno kada je Hajduk u pitanju. Velika su očekivanja navijača, ali velika je i podrška za kompletni Hajduk pred novu sezonu.

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

Linker
21. travanj 2024 01:49