FADEL SENNA Afp
DRAMATIČNA POTRAGA

Kao u akcijskom filmu: Locirali pljačkaše Karima Benzeme, našli tragove krvi, spominje se i ubojstvo...

Lopovi su ekspresno stigli iz Marseillea, ponavljaju prekršaje i opasni su za društvo
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 15. veljača 2023. 18:28

Vila Karima Benzeme u Madridu opljačkana je 23. siječnja prošle godine. Dok je Francuz u dresu Real Madrida igrao ligašku utakmicu protiv Elchea na Santiago Bernabeu, skupina pljačkaša upala je u njegov dom i ukrala stvari (nakit, torbice, odjeću...) u vrijednosti između 100 i 200 tisuća eura. Španjolski medij ABC imao je ekskluzivni pristup informacijama koje je policija skupila tijekom istrage.

‘Opasni su, ponavljaju prijestupe‘

Osumnjičeni su mladići u dvadesetim godinama. Inicijali su im M.Z., K.S., i C.N. Radi se o građanima Marseillea, koji su pred njegov dom stigli iznajmljenim vozilom, preskočili ogradu i razbili prozore. Obitelj nogometaša nije se nalazila u kući, a pljačka je trajala oko 50 minuta. Francuska policija privela je i preispitala osumnjičene, a C.N. još uvijek je u pritvoru zbog opasnosti od bijega. Otrkili su da ista osoba ima i dosje povezan s drogom i iznudom u školi.

- Oni su ekspresno došli iz Marseillea da bi počinili pljačku. Opasni su, ponavljaju prijestupe i predstavljaju opasnost za društvo, navela je policija prema pisanju ABC-a, a da bi stvar bila gora, kažu da je i mlada osoba koja im je iznajmila vozilo ubijena u svibnju u četvrti Marseillea, no nigdje ne stoji da su pljačkaši povezani s tim činom.

image

Karim Benzema na Svjetskom klupskom prvenstvu.

KHALED DESOUKI Afp

A kako je policija došla do lopova? Scene podsjećaju na kakav akcijski film. Naime, partnerica Karima Benzeme sjetila se da je u jednoj od ukradenih torbica ostavila AirTag, uređaj kojim se može locirati izgubljen predmet. Policija je tako saznala da su se pljačkaši vozilom zaputili prema granici s Francuskom, vjerojatno da bi se vratili u Marseille, odakle su i krenuli prema domu nogometaša.

Na nadzornim snimkama benzinske postaje u Lleidi vidjeli su trojicu osoba kako pune rezervoar automobilu francuskih registarskih oznaka. Jedan je nosio veliki Gucci ruksak, koji je pripadao Benzeminoj partnerici.

Tragovi krvi

No, snimke nisu mogle otkriti i identitet počinitelja, ali policija je saznala u kojem su se automobilu kretali i tako dobila mnogo informacija o iznajmljenom vozilu. Naime, počinitelji su dobili nekoliko kazni zbog prometnih prekršaja u Montpellieru, kada su se vraćali iz Španjolske. Kaznu je potpisao 24-godišnji M.Z., a drugu K.S.

Treći uhićeni je, spomenuti C.Z., otkriven je jer je bio neoprezan prilikom pljačkanja kuće. Policija je na mjestu događaja pronašla tragove krvi između ladica i ormara. Izgleda da se počinitelj ozlijedio dok je razbijao prozore. Identifikacija putem provjere DNK nije dala rezultate u Španjolskoj, ali u Francuskoj jest. Tada su ga identificirali i primijetili da ima spomenuti dosje.

Ovaj trojac optužen je za pljačku silom u naseljenoj kući, a ABC navodi da bi mogli biti i članovi kriminalne organizacije. Dvojica identificiranih počinitelja tek moraju svjedočiti pred francuskim vlastima. Istovremeno se procjenjuje šteta nanesena Benzemi, koji će također dati izjavu kao vlasnik opljačkanog posjeda. Datum sudske parnice još nije određen.

Linker
18. travanj 2024 06:30