John van den Brom

 BRUNO FAHY Belga Via Afp
BIO JE TO TRILER

Kaos i u redovima glavnog Dinamovog euro-konkurenta: I oni su ispali iz Kupa, treneru visi mač nad glavom

‘Ne pobjeđujemo, primamo golove‘, veli trener čija momčad igra lijep nogomet, ali bez rezultata.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. prosinac 2021. 07:16

I Dinamov protivnik u Europskoj ligi i konkurent u borbi za drugo mjesto u skupini, belgijski Genk, ispao je u Kupu, u velikoj drami nakon raspucavanja s bijele točke od Club Bruggea. U 90 i 120 minuta bilo je 3:3, s time da je Brugge poveo 0:1, a onda Genk imao 2:1 i 3:2. Sve do 89. minute, kad je Brugge izjednačio, izborio produžetke, a onda i slavio prolaz u četvrtfinale Kupa.

Svi igrači Bruggea zabili su gol s bijele točke, za domaćine je promašio Hrošovsky i Genk je ispao. Podsjetimo, Genk je u nedjelju također izgubio od Bruggea u prvenstvu, 2:3 s igračem više veliki dio utakmice.

Genkova je priča slična Dinamovoj. Predstave nisu toliko loše, Genk stvara šanse, čak zabija i golove, ali teško pobjeđuje. Bila je ovo šesta utakmica zaredom u kojoj Genk nije pobijedio, a gotovo u svakoj dojam je bio bolji od rezultata. Belgijski mediji pisali su da je Genkovu treneru Johnu van den Bromu mač nad glavom, da će u slučaju poraza od Bruggea u Kupu dobiti otkaz. To se zasad nije dogodilo, jer, ipak je ispao nesretno, nakon jedanaesteraca te je uspio nadživjeti Damira Krznar. Zasad. Naime, svaki idući neuspjeh mogao bi mu biti zadnji, kritika javnosti je sve više, povjerenja sve manje. Iako, naravno, klupska vrhuška stoji iza njega.

- Što reći nakon ovakvog poraza, ne možete igračima puno zamjeriti. Pokazali smo da imamo dobru momčad, s puno energije, mnogo trčanja i golova u pravim trenucima. Ali, ne pobjeđujemo. Primamo golove zbog velikih pogrešaka pokrivanja u obrani. To su greške koje se ne bi smjele dogoditi, ali se događaju. Držim se načina na koji igramo, bili smo dobri i u nedjelju i sad, zapravo, duplo smo bolja momčad. Osim po rezultatu. Ako objektivno gledate ovaj meč, ljudi su uživali u Genku - tvrdi van den Brom. No, rezultat je najbitniji, koliko će u Genku još trpiti 'umiranje u ljepoti' uz poraze?

Linker
26. travanj 2024 21:35