JAKOV PRKIC Cropix
PREOKRET U FINALU

Kaos na otvaranju: Dinamo izgubio nakon što mu je isključen najbolji strijelac, dvoranom se orilo ‘purgerske p***‘

Vatreno je bilo već u prvoj utakmici finalne serije prvenstva Hrvatske u dvoranskom nogometu
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 19. svibanj 2023. 21:59

OLMISSUM - FUTSAL DINAMO 2:1 (0:1 - Perić (16), 1:1 - Kustura (28), 2:1 - Jurlina (32)

OMIŠ Sportska dvorana Ribnjak. Gledatelja 1.000. Suci: Nikola Jelić (Varaždin), Krešimir Grgurević (Sibinj). Treći sudac: Duvnjak. Delegat: Klaić.

OLMISSUM: Čizmić - Hrstić, Pavić, Perišić, Rodiguinho - Bilandžić, Kustura, Jurlina, Juretić, Kolobarić, Moura, Jurić, Sekulić. Trener: Marko Mladin.

FUTSAL DINAMO: Piplica - Perić, Postružin, Čekol, T. Novak - Pranjić, Pavlić, Konsua, Mužar, Šućur, Vučković, Dekanić, Zonjić, F. Novak. Trener: Matija Đulvat.

ŽUTI KARTONI: Postružin (18), Kustura (28), Đulvat (28), Pavlić (28), Dekanić (28), Perišić (28), pomoćni trener Dinama Grgić (28).

CRVENI KARTONI: Perić (28), Grgić (28-drugi žuti).

IGRAČ UTAKMICE: Josip Jurlina.



Počela je finalna serija između Olmissuma koji lovi svoju treću titulu prvaka Hrvatske u dvoranskom nogometu i Futsal Dinama. Zagrepčani su po prvi puta u finalu i jasno da žele trijumfalno završiti sezonu koja je bila turbulentna, u jednom su trenutku, naime, bili posljednji na ljestvici i nitko u tom trenutku nije razmišljao o utrci za naslov prvaka, no sve se stubokom promijenilo i momčad koju trenira Matija Đulvat sada ima prigodu za povijesnu titulu. Olmissum je došao do prednosti nakon preokreta u dvoboju koji je u jednom trenutku zaiskrio i tada su pokazana dva crvena i šest žutih kartona.

image
JAKOV PRKIC Cropix
image

Grupa navijača Dinama

JAKOV PRKIC Cropix

Čini se da je značaj utakmice malo sputao igrače na početku utakmice, prepuna omiška dvorana dočekala je ove dvije momčadi koje su u oba ovosezonska međusobna sučeljavanja odigrala bez pobjednika, u Zagrebu je bilo 1:1, a u Omišu 4:4.

Tvrdo i oprezno s tek ponekom sekvencom pred vratima, prvenstveno Piplice proteklo je prvih 10-ak minuta. U 3. minuti Jurlina je pucao s deset metara, Piplica brani, dvije minute kasnije Sekulić je prošao Mužara i T. Novaka, Piplica mu je skratio kut i obranio pokušaj sa šest metara. U 9. minuti Rodriguinho je povukao kontru, pucao je, a na drugoj vratnici Kuraja nije stigao ubaciti loptu u mrežu. U 10. Hhrstićev pokušaj brani Piplica baš kao i minutu kasnije, Sekulićev pokušaj.

Zagrepčani su se počeli buditi u drugom dijelu prvog poluvremena, Filip Novak je ostao sam pred Čizmićem i pucao preko gola, potom je Šućur nakon sjajne minijature pucao, a Čizmić efektno obranio, a u 17. minuti gosti su poveli, Filip Novak je napravio više od pola posla, probio je desnu stranu i ušao u šesterac pored Jurline, vratio je povratnu loptu, Perić je ostao sam i zakucao loptu pod gredu.

image
JAKOV PRKIC Cropix
image
JAKOV PRKIC Cropix

U 19. Jurlina je uputio dugu loptu, Pavić je bio viši u skoku i prebacio je istrčalog Piplicu, a lopta je u visokom luku pala na gredu.

Nastavak je bio žestok, u 21. Jurlina puca s 12 metara i pogađa vratnicu, u 24. Rodriguinho sam prema Piplici, koji opet brani. A onda je stigla 28 minuta.

Kustura je sjajno povukao i s 12 metara ljevicom potegao i pogodio, no onda je zakuhao situaciju jer je otišao slaviti pogodak pred klupom Dinama. Dobio je žuti karton, a tek što se krenulo s centra sve je eskaliralo, Dekanić je čvrsto ušao u Kusturu, a potom je najbolji strijelac Zagrepčana Perić nasrnuo na Kuraju i za to je dobio crveni karton, a isključen je i pomoćni trener Dinama Grgić.

U dvije minute koliko su gosti igrali s igračem manje, imali su Omišani nekoliko pokušaja, najbliže pogotku bio je Sekulić, ali njegov pokušaj je Piplica skrenuo u vratnicu.

No, zato su pogodili u 32. minuti, točnije Jurlina, koji je sjajno pogodio suprotne rašlje Pipličina gola, iskosa s desne strane i to desnom nogom.

image
JAKOV PRKIC Cropix

Jasno, nakon toga su gosti krenuli po izjednačenje, u 35. minuti Čekol je u razmaku od nekoliko sekundi natjerao Čizmića na dvije vrhunske obrane, a od 36. Filip Novak je preuzeo mjesto letećeg vratara. Omišani su odlično branili, imali su čak nekoliko pokušaja na prazna vrata, Perišić je pucao tik uz vrata, a Sekulićev pokušaj je Čekol stigao i obranio.

Druga utakmica igra se u ponedjeljak u istoj dvorani.

Linker
26. travanj 2024 22:29