NEREDI NA SVAKOJ UTAKMICI

KAOS U BEOGRADU Igrač i navijač se potukli nakon novog poraza Zvezde

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 09. listopad 2013. 14:12

Prije koji tjedan skrušeno su stali pred tribinu koja ih je nakon poraza od Voždovca natjerala da skinu “svete dresove”. Ovi su to bespogovorno učinili...

“Bježite na splavove, bježite na splavove”, vikali su bijesni huligani Delija.

No na tome ipak nije stalo, u susjedstvu, naime, vlada opći cirkus. U nedjelju su nogometaši Crvene zvezde prvo primili najbrži pogodak u povijesti Srpske nogometne lige, već nakon 17 sekundi, a na kraju izgubili 0:2 od Čukaričkog, čime su ponovili najgori start u povijesti kluba, s tri poraza u osam utakmica. Bio je to novi okidač za vrijeđanje Delija koje je čak, tvrde tamošnji mediji, okončalo i tučnjavom jednog navijača s crnogorskim internacionalcem Markom Vešovićem. Jedan navijač beogradskog kluba, ljutit zbog poraza, ali i igre, počeo je vrijeđati Vešovića, a ovaj je prišao ogradi i razmijenjeno je nekoliko udaraca s obje strane! Veći fizički obračun nogometaša i navijača Crvene zvezde, spriječili su igrač Marko Mirić i pripadnici policije.

- Točno da je jedan čovjek prišao ogradi i počeo me vrijeđati i psovati. Strasti su uzavrele, tenzije su bile velike i uzvratio sam istom mjerom, ali daleko od toga da je bilo fizičkog kontakta - demantirao je jučer vijest Vešović.

- Vrlo su me iznenadile i iznervirale informacije da sam se tukao! To se nikako nije moglo dogoditi pokraj ograde koja nas je razdvajala, iako, da me je ta individua napala sigurno bih se branio!

Na forumima se već naveliko piše da bi se Vešoviću trebao omogućiti raskid ugovora i promptni povratak u Crnu Goru, jer će “sada Beogradom nositi glavu u torbi”. Aluzija je jasna: beogradske navijačke skupine Delije i Grobari toliko su snažni da ih vlasti teško kontroliraju, štoviše, te navijačke grupe djeluju zapravo kao mafijaške organizacije kojih se baš svi plaše. Upravo stoga igrači na treninge i utakmice na Marakanu dolaze pod policijskom pratnjom (!), upravo stoga policija i izvršna vlast u Srbiji okreću glavom.

Zbog svega je vijest da će 25. listopada biti održana Izvanredna skupština na kojoj bi se trebao, odnosno mogao dogoditi “reset” cjelokupnog ustrojstva kluba, a na čelu kluba ostao bi tek trenutačni čelnik i legenda Crvene zvezde Dragan Džajić, potpuno nevažna... Jer, ako se ovako nastavi, uskoro bi se doslovce Ulicom Ljutice Bogdana mogle kotrljati glave...

Linker
23. rujan 2024 01:32