RAURINO MONTEIRO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
UPALI U KRIZU

Kaos u klubu bivšeg hajdukovca, igrači ušli u štrajk i odbili trenirati, bez plaće su već tri mjeseca

Boavista se trenutno nalazi na 11. mjestu nacionalne lige, a ne tako davno situacija je bila odlična
Piše: Anđela VukoObjavljeno: 22. prosinac 2023. 15:25

Nogometaši portugalske Boaviste već tri mjeseca nisu primili plaću zbog čega su u četvrtak odbili trenirati. Katastrofalnu financijsku situaciju također su osjetili i pripadnici radne zajednice portugalskog prvoligaša koji su bez primanja već četiri mjeseca.

Igrači se nadaju da će jednodnevni štrajk uroditi plodom te da im neće puno odmoći u pripremama za idući ligaški dvoboj protiv Gil Vicentea koji bi se trebao održati 30. prosinca.

Boavista se trenutno nalazi na 11. mjestu nacionalnog prvenstva, a ne tako davno situacija je bila odlična. Već u prvom kolu aktualne sezone crno-bijeli su na svom terenu svladali Benficu (3:2) te su poslije pet kola bili vodeća momčad Primeire, s četiri pobjede i jednim remijem.

image

Chidozie Awaziem i Viktor Gyokeres

MIGUEL RIOPA Afp

Idilične slike sad su daleko iza njih. Novac je prestao pristizati što se odmah osjetilo i na rezultatima momčadi. Upali su u krizu i trenutno se nalaze svega četiri boda iznad zone ispadanja.

U redovima portugalske momčadi trenutno se nalazi bivši igrač Hajduka Chidozie Awaziem, koji se ovog ljeta vratio s posudbe nakon što nije postignut dogovor o njegovom transferu u Hajduk.

Klub iz Porta osnovan je prije 120 godina te se smatra jednim od najuspješnijih portugalskih klubova izvan velike trojke - Benfice, Sporting Lisabona i Porta. Dosad su osvojili jedno prvenstvo, pet kupova i tri superkupa.

Linker
27. travanj 2024 10:17