Navijački transparent u gradu protiv predsjednika kluba
 NICOLAS TUCAT Afp
JUŽNJAČKA KRV

Kaos u Marseilleu: Bijesni navijači zbog tri poraza u nizu upali u trening kamp i priredili bakljadu

Vatrenu uvertiru u dvoboj protiv Rennesa imali su naš reprezentativac Ćaleta-Car i suigrači...
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 30. siječanj 2021. 17:44

Nogometaši Olympique Marseillea imali su vatrenu predigru uoči prvenstvenog dvoboja protiv Rennesa. Naime, nekoliko stotina pristalica spomenutog francuskog velikana u subotu prijepodne pokušalo je, a neki su i uspjeli, upasti u klupski trening-kamp, gdje su priredili bakljadu, no težih posljedica nakon spomenutog čina ipak nije bilo osim što je vatra zahvatila jedno stablo.

To je bila eskalacija navijačkog nezadovljstva, koji su u dosadašnjem tijeku sezone još prosvjedovali ispred stadiona, pisali prijeteće poruke na klupskim zgradama i slično.

Poznato je koliko su vatrene pristalice francuskog velikana, a spomenuti kaos nije prva, a vjerojatno niti posljednja slična akcija najekstremnijih ultrasa, koji teško podnose loš rezultatski niz u kojem je Marseille, za koji nastupa i hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car. Tri uzastopna ligaška poraza bila su i više nego dovoljan okidač za spomenute nerede.

Spomenuti negativni niz izbacio je Marseille iz utrke za naslov prvaka Francuske, a njegovi navijači su opet pokazali da imaju "kratak fitilj". Igrači francuskog kluba borave u trening-kampu prije prvenstvenih okršaja, ali zasad nije poznato jesu li se tamo nalazili i za vrijeme napada.

- Ne vjerujem da ću ostati na mjestu trenera po završetku ove sezone. Glupo je govoriti o nastavku suradnje kada se nalazimo u izrazito lošoj formi, koja je više nalik momčadi koja se bori za ostanak, a ne za plasman u neko europsko natjecanje. Kao trener preuzimam punu odgovornost, treba pročistiti zrak i možda pronaći neko novo rješenje - istaknuo je prije nekoliko dana trener Marseillea, Portugalac Andre Villas-Boas.

No, zasad zrak nije pročišćen, već zadimljen...

Linker
20. travanj 2024 06:44