Arhiva

 ANDREJ ISAKOVIC Afp
SLUŽBENA POTVRDA

Kaotična situacija u srpskom nogometu: Derbi Zvezde i Partizana je odgođen, ali iz sasvim novog razloga

Klub s Marakane je Komisiji doslovno poslao ultimatum - ‘ako Jovanović bude sudio, mi ne igramo‘
Piše: SNObjavljeno: 26. rujan 2023. 11:48

Veliki derbi srpskog nogometa između Partizana i Crvene zvezde koji je u subotu trebao biti odigran u Beogradu na kraju će ipak biti odgođen. Danima već traje prepucavanje između dva najveća srbijanska kluba, a predmet spora bio je glavni sudac određen za veliki okršaj - Srđan Jovanović. Zvezda je od Sudačke komisije ultimativno zatražila njegovo izuzeće navodeći da je ‘partizanovac‘ i da ih je više puta oštetio u prethodnim utakmica.

Klub s Marakane je Komisiji doslovno poslao ultimatum - ‘ako Jovanović bude sudio, mi ne igramo‘.

Na kraju, derbi se zaista neće igrati, ali iz sasvim drugog razloga - zbog posljedica gotovo ratne situacije na jednom dijelu Kosova.

U oružanom napadu na lokalnu policiju u općini Zvečan izvedenom prije dva dana poginula su četiri srpska terorista, a među njima je bio i član Delija.

Poginuo je, navodno, 31-godišnji S.N od kojega se navijači Zvezde danas opraštaju na društvenim mrežama.

Zbog toga je u srpskim sredinama na Kosovu proglašena trodnevna žalost, Vlada republike Srbije proglasila je na izvanrednoj sjednici Dan žalosti u čitavoj zemlji, a ‘večiti derbi‘ je iz tog razloga odgođen.

Kaotičnu situaciju dodatno su začinili navijači Partizana, koji već neko vrijeme ne dolaze na utakmice zbog sukoba s vodstvom kluba u Humskoj.

"Nije laka odluka uskratiti igrače za podršku u jednoj od najvažnijih utakmica sezone, ali naša se borba mora nastaviti. Ljudi koji vode klub ne zaslužuju ni mrvu kompromisa! Situacija je vrlo jednostavna, potrebno je da Miloš Vazura podnese ostavku i mi se iste sekunde vraćamo na stadion JNA.

Dokle god je situacija u klubu ovakva kakva je, dokle god je prvi čovjek kluba i njegov profit važniji od svih nas, dotle će trajati ova mučna situacija za naše igrače. Svatko tko misli da taj dan mora biti uz klub, neka to i napravi, ali sa istoka i zapada. Jug mora biti prazan i molimo da se ta odluka ispoštuje. Partizane, sretno", poručili su Grobari u posebnom priopćenju.

Linker
07. svibanj 2024 02:45