Policija prije derbija Inter-Milan

 PIERO CRUCIATTI Afp
IGRA MAČKE I MIŠA

Kaotične scene u Milanu, policija zbog Delija rano ujutro uletjela u hotel: ‘Ima li ovdje još Srba?‘

Dio srpskih izvjestitelja osjetio se neugodno i uznemireno zbog takvog postupka
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. listopad 2024. 10:57

Talijanska policija je vrlo ozbiljno pristupila mjerama prevencije uoči večerašnje utakmice Intera i Crvene zvezde u 2. kolu ligaške faze Lige prvaka.

Naime, iz sigurnosnih razloga talijanska je policija navijačima beogradskoga kluba zabranila dolazak na utakmicu u Milano. Povod je raniji sukob Delija s Rominim navijačima, pa se strahuje od novog obračuna na talijanskom tlu.

U potrazi za neželjenim gostima, policajci su jutros u šest sati obavili kontrolu u milanskom hotelu u kojem su se smjestili novinari iz Srbije.

Kako izvještava srpski Blic, policija je željela provjeriti sve novinare u hotelu, no učinila je to samo s dijelom njih.

‘‘Tko ste vi? Što radite ovdje? Ima li u hotelu još Srba?‘‘, bila su pitanja koja su postavljali talijanski policajci.

Dio srpskih izvjestitelja osjetio se neugodno i uznemireno zbog takvog postupka, no policajci su, eto, ‘samo radili svoj posao‘ nakon što su navijači Crvene zvezde u ponedjeljak u korteu prošli ulicama Milana i izrazili svoju podršku igračima srpskog prvaka nakon treninga.

‘‘Veliki skandal dogodio se oko šest sati ujutro kada su pripadnici talijanske policije bukvalno upali u smještaj i odmah krenuli postavljati pitanja prisutnima. Potom su provjerili putovnice i akreditacije medijskih djelatnika te nakon nekoliko minuta otišli. Interesantno je to što su provjeravali uglavnom mlađe ljude, što može biti indikacija da su tražili navijače Zvezde‘‘, piše srpski Telegraf o ovom ranojutarnjem događaju u Milanu.

Linker
01. listopad 2024 12:05