Alen Halilović
 fotopress/Getty Images / Getty Images
VAŽNA GODINA

KAPETAN HRVATSKE U-21 NA PUTU OPORAVKA Alen Halilović najavio nastavak vrlo dobre sezone: 'Jedva čekam zaigrati! Želim na SP u Rusiju!'

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 16. studeni 2017. 16:27

Kapetan mlade hrvatske nogometne reprezentacije Alen Halilović rekao je u utorak kako zbog ozljede neće igrati do siječnja, no...

- Jedva čekam da opet počnem trčati i trenirati, no još uvijek je potrebno puno vremena. Zasad se sve odvija normalno, ali mislim da ću zaigrati tek nakon božićnih praznika - rekao je Halilović pred novinarima na Kanarskim otocima.

Prošli mjesec mu je u Madridu operiran gležanj lijeve noge.

- Hrvatska je igrala iznimno dobro u prvoj utakmici protiv Grčke te sam jako zadovoljan. Budem li u drugom dijelu sezone igrao dobro za Las Palmas, vjerujem da ću konkurirati za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Želim pomoći Las Palmasu i ići na Svjetsko prvenstvo - rekao je 21-godišnji ofenzivni vezni.

Ozlijedio ga je 17. rujna igrač Athletic Bilbaa, Raul Garcia, tijekom prvenstvene utakmice Las Palmasa i Athletica.

- Garcia me je nazvao i poslao mi poruke. Želio bih mu zahvaliti na tome, stvarno je profesionalac. Nakon te utakmice prva dva poziva bila su od moje obitelji, a treći je bio njegov. U sportu su ozljede uobičajene - izjavio je Halilović.

Najteža ozljeda

On s Las Palmasom ima ugovor do kraja sezone gdje ga je na posudbu poslao njemački HSV.

- Las Palmas mi pomaže puno i vjeruje mi. Puno razgovaram s trenerima i direktorima. Zadovoljan sam te želim nastaviti igrati ovdje.

Ovu sezonu je počeo kao kapetan reprezentacije U-21 i u udarnoj postavi Las Palmasa.

- Ovo mi je važna godina. Sezona mi je počela dobro, bio sam u prvoj postavi i to je bilo moje najbolje razdoblje do kada sam u Las Palmasu. No to je nogomet, ozljede su sastavni dio, preda mnom je još puno utakmica.

Na Kanarske otoke je došao u siječnju 2017.

- Sada radim s fizioterapeutima i u teretani mogu raditi neke vježbe. Idući tjedan ću početi hodati i trčati u bazenu. Možda ću za dva tjedna moći trčati lagano. Ovo je bila moja najteža ozljeda, nikada me nisu morali operirati. Bio sam u Madridu kod doktora Van Dijka, on je jedan od najboljih kada je riječ o ozljedama gležnjeva.

Pohvalio je trenera Paca Ayestarana, premda se momčad nalazi na predzadnjem mjestu u prvenstvu.

- Razgovarao je sa mnom prije operacije. Sviđa mi se njegova profesionalnost, puno razgovaramo. Dobra je osoba. Kao trenera ne poznajem ga dobro jer sam bio izvan terena kada je došao (28. IX.). Nije uvijek krivnja samo na trenerima, igrači također snose odgovornost. No vidim veliko povjerenje. S ovom ekipom kakvu imamo sada nije nam potreban jedan Mourinho, samo trebamo trenirati - zaključio je Halilović.

Linker
05. svibanj 2024 01:55