PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
OLMO NA SPISKU

Kapetan Kraljeva i veliki Modrićev prijatelj otpao za Euro! Realu se ovo nije dogodilo nikad u povijesti

Kapetan Reala Sergio Ramos (35) izostavljen je s popisa španjolske reprezentacije za Euro
Piše: SNObjavljeno: 24. svibanj 2021. 13:06

Iznenađujuća je to odluka koja je podigla prašinu u španjolskoj javnosti, iako je Ramos propustio dobar dio sezone kako zbog ozljeda, tako i zbog problema s koronavirusom, te je skupio svega 21 nastup.

Ramos je španjolski rekorder po broju nastupa (180), a ono što je još zanimljivije je da na Enriqueovom popisu nema nijednog igrača Reala. Izvisili su tako i Nacho i Marco Asensio, pa na popisu španjolske reprezentacije za veliko natjecanje prvi put nema nijednog igrača Reala.

Enrique je na kraju pozvao 24 igrača, iako je imao pravo pozvati ih 26, a među pozvanima je i bivši dinamovac Dani Olmo.

"Da su bili dovoljno dobri poziv bi dobili i Dani Carvajal i Sergio Ramos. Ne gledam igrače po tome za koji klub igraju. Detalje razgovora s Ramosom neću iznositi u javnost. Držim se odnoga što mislim da je najbolje za momčad. Bilo koja odluka oko Ramosa je ", objasnio je Enrique.

No u reprezentaciju je pozvan branič Manchester Cityja Aymeric Laporte, koji je upravo dobio španjolsko državljanstvo. S obzirom da je do sada bio tri puta zvan u reprezentaciju Francuske, ali nije odigrao ni jednu utakmicu za trikolore, Laporte se na kraju odlučio za Španjolsku.

Popis igrača španjolske reprezentacije za Euro:

Vratari: David De Gea, Unai Simon, Robert Sanchez

Braniči: José Gaya, Jordi Alba, Pau Torres, Aymeric Laporte, Eric García, Diego Llorente, César Azpilicueta, Marcos Llorente

Vezni red: Sergio Busquets, Rodri, Thiago Alcantara, Pedri, Koke, Fabian Ruiz

Napadači: Gerard Moreno, Alvaro Morata, Dani Olmo, Mikel Oyarzabal, Ferran Torres, Adama Traoré, Pablo Sarabia

Linker
23. svibanj 2024 06:58