Harry Maguire
 OLI SCARFF
ZATVOR, ALI...

Kapetan Manchester Uniteda je - kriv! Evo što to znači za Harryja Maguirea i njegovu karijeru

Na dan kad ga je izbornik Southgate zvao u englesku reprezentaciju, saznao je loše vijesti iz Grčke
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. kolovoz 2020. 19:08

Kapetan velikog Manchester Uniteda, 27-godišnji Harry Maguire proglašen je krivim po tri točke optužnice koje je protiv njega podignulo grčko Ministarstvo unutarnjih poslova. Podsjetimo, jedan od najskupljih obrambenih igrača na svijetu prije nekoliko dana sudjelovao je u tučnjavi s policijom te u još nekoliko incidenata u kojima je sudjelovalo ponešto navijača protivničkih klubova.

Već smo pisali o razuzdanim feštama koje je Maguire zajedno sa svojim prijateljima, djevojkom i sestrom organizirao odmah po dolasku na otok Mikonos, pisali smo i o tome koliko je novca potrošio u dva dana boravka u Grčkoj do uhićenja, a danas su izašle nove informacije.

Maguire, njegov brat Joe i prijatelj Chris Sharman uhićeni su zbog napada na službene osobe, opiranja uhićenju i pokušaja podmićivanja snaga reda. Dogodilo se to nakon verbalnih delikata upućenih navijačima suparničkih momčadi koji su vrijeđali kapetana Uniteda.

- Znate li vi tko sam ja? Ja sam kapetan Manchester Uniteda. Mogu vam platiti koliko god želite - govorio je Maguire policajcima prilikom uhićivanja nakon kojeg su on i preostala dvojica spomenutih proveli dvije noći u pritvoru na susjednom otoku Sirosu gdje je nakon tri dana održano saslušanje, a nakon dodatna tri dana i suđenje.

Na saslušanju se trojac izjasnio nevinima, a nakon plaćanja odštete pušteni su da se brane sa slobode pa su se vratili u Englesku. U Grčkoj je ostao Maguireov otac Alan koji je i dočekao izricanje presude. Iako Maguireu prijeti ukupno do tri godine zatvora zbog kaznenih djela koje je počinio, engleski mediji ne donose točnu kaznu koju je dobio. Za vjerovati je da neće morati u zatvor, ali spominje se financijska kazna od 90 tisuća funti. To je polovica njegove tjedne plaće u Manchester Unitedu (180 tisuća funti tjedno).

Gareth Southgate dao je Maguireu poziv u Englesku reprezentaciju pred nadolazeće utakmice Gordog Albiona u Ligi nacija.

Linker
25. travanj 2024 19:35