ŠOKIRAO BRAZILCE

Kapetan Urugvaja popljuvao Brazilce: 'Neymar je prevarant, a Brazil ružno igra'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. lipanj 2013. 14:28

Nogometaši Urugvaja i Brazila u srijedu će navečer (početak je u 21 sat) odigrati prvi polufinalni ogled na Kupu konfederacija. U drugom, europskom polufinalu, dan kasnije će igrati Španjolska i Italija...

Diego Lugano, 32-godišnji obrambeni reprezentativac Urugvaja, uoči ogleda s Brazilom pecnuo je suparnika po mnogim mjestima.

- Brazil igra lijep nogomet? Budite ozbiljni, nema u toj igri mnogo lijepoga. Situacija više nije kao prije kada su bili simbol lijepog nogometa. Danas je ta njihova igra vrlo čvrsta. Igraju na fizičku snagu, žestoko, nikako ne lijepo - rekao je Lugano i dodao:

- U posljednje sam vrijeme igrao mnogo protiv Brazila. Ne samo u reprezentativnom smislu, nego i na klupskoj razini. To su taktičke utakmice s njihove strane, bez ikakve ljepote.

"Napao" je Lugano i najboljeg nogometaša trenutačno u Brazilu.

- Neymar mnogo češće leži na travi nego li igra. On je laka kategorija. On je prevarant, provocira i simulira prekršaje. A, uz sve to često kod sudaca istjerava nekakvu svoju pravdu. Nije baš neki primjer korektnog ponašanja na travnjaku.

Linker
22. rujan 2024 12:29