MIKE KIREEV Nurphoto Via Afp
TKO ĆE ISTRČATI NA POLJUDU

Karpin je neke adute čuvao za Hrvatsku: Sprema se nekoliko promjena, evo kako bi mogla izgledati Rusija

U kakvom će sastavu Rusija istrčati na Poljudu? Neke se stvari daju iščitati...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. studeni 2021. 08:54

Teško je, naravno, naći odgovor na to pitanje, nije niti Karpin, naravno, želio ništa otkrivati, no iz nekih njegovih poteza u dvoboju protiv Cipra možda se može razaznati u kojem će smjeru razmišljati. Naime, u momčadi nije bilo stopera Džikije pa su se Rusi uplašili da možda nije ozlijeđen jer on je važan faktor u momčadi. Karpin je odgovorio nakon susreta.

- Džikija je apsolutno zdrav i spreman za igru. Dakle, ništa bitno - sprema se za Hrvatsku. Golovin je zamijenjen nakon trećeg pogotka, igrao je 60 minuta i to je bio plan. Sve je dobro prošlo. Nitko nije dobio kartone, neki su igrači odmarali - jedino je što je kazao Karpin, priznavši da je i veznjaka Barinova odmarao iz predostrožnosti da ne bi dobio karton.

Pa, kockice se slažu. Protiv Cipra je branio Safonov, donedavno je postojala golmanska dvojba u ruskoj reprezentaciji, nije se znalo tko će biti Karpinov izbor, no čini se da je Safonov trenutno zacementirao “jedinicu”. Sutormin je odigrao dobru utakmicu na desnom boku, zabio je i pogodak, pa se očekuje da će i protiv Hrvatske držati tu poziciju.

Džikija je, dakle, odmarao za Hrvatsku i igrat će u Splitu, vjerojatno će zamijeniti Osipenka, Divejev bi trebao ostati “fiks”. Promjene bi moglo biti na lijevom boku, umjesto Terekova tada bi zaigrao Kudrjašev. U veznom redu igrali su Jerohin, Fomin i Golovin, sad bi tu trebao “upasti” Barinov, koji protiv Cipra nije bio niti na klupi.

Kao što je rekao i Karpin, odmarao ga je zbog kartona. Jerohin bi stoga mogao preseliti u ofenzivniju ulogu i činiti napadački trozunac s Mostovojem i Smolovom. To je, dakle, neka projekcija, koja se može iščitati iz napisa u ruskim medijima i onoga što je htio otkriti Karpin. Naravno, što zapravo sprema Hrvatskoj vidjet ćemo u nedjelju.

MOGUĆI SASTAV ZA HRVATSKU

Safonov - Sutormin, Divejev, Džikia, Kudrjašov - Barinov, Golovin, Fomin - Mostovoj, Jerohin, Smolov.

Linker
20. rujan 2023 10:34