AHMAD MORA Nurphoto Via Afp
SLOVENCI U PROBLEMU

Keku za presudnu utakmicu otpao jedan od ključnih igrača: ‘Prijetili su nam, rekli da ga neće pustiti...‘

Ispred slovenske reprezentacije vrlo je važan dvoboj u kojem neće moći računati na dva prvotimca.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. ožujak 2021. 11:36

Nakon poraza u Sočiju od Rusije, Slovenci putuju u Nicosiju gdje će u utorak protiv Cipra odraditi posljednju utakmicu ovog proljetnog kvalifikacijskog ciklusa za SP u Kataru. Matjaž Kek neće moći računati na dva vrlo bitna igrača u tom dvoboju, neće biti Andraža Šporara i Mihe Mevlje.

Portugalska Braga spriječila je odlazak svog igrača, Andraža Šporara s reprezentacijom na Cipar. Jasno, posrijedi je korona-dogovor prema kojem se svi žitelji Portugala po povratku s Cipra upućuju na 14-dnevnu samoizolaciju. Portugalskom prvoligašu u kojem igra taj napadač, to jasno ne odgovara pa je Šporar iz Rusije vraćen u klub. Miha Mevlja, stožerni Kekov prvotimac u ljubljanskom dvoboju s Hrvatskom neće igrati zbog suspenzije.

- Ja to ne mogu razumjeti. Jaka Bijol je također bio pod velikim pritiskom svog kluba, njemačkog Hannovera. Savez je i tu, kao i u slučaju sa Šporarom učinio sve što je mogao, stalno smo bili u kontaktu s Bragom. Dijalog je trajao od jutra do mraka u nedjelju, ali Braga je inzistirala na tome da se Šporar vrati i da ne putuje s nama za Cipar - rekao je Matjaž Kek.

- Prijetili su nam, rekli da ga neće pustiti u reprezentaciju na sljedeće okupljanje, prijetili su mu kaznom ako ode na Cipar. Zaista to ne razumijem - dodao je slovenski izbornik.

Slovenci su nakon pobjede protiv Hrvatske poraženi u Rusiji, a Cipru se nakon poraza na Rujevici otvara lijepa prilika protiv Slovenije kojoj će nedostajati dvije bitne karike...

- Šporar je bio jako razočaran. Pa, platio je privatni zrakoplov da bi se već u ponedjeljak ujutro prošlog tjedna stavio meni na raspolaganje - nastavio je Kek.

Linker
26. travanj 2024 09:14