Hoće li Zhang Linpeng i dalje igrati za reprezentaciju?

 PAN YULONG Xinhua Via Afp
TREBAJU BITI PRIMJER

Kinezi prvo zabranili ‘lude‘ frizure, a sad ovo! Za reprezentaciju smiješ igrati samo pod jednim uvjetom

Ova odluka samo je nastavak ‘uredovanja‘ kako sportaši moraju izgledati po kineskim vlastima.
Piše: S.N.Objavljeno: 30. prosinac 2021. 12:23

Što su se kineski nogometaši tetovirali - tetovirali su se, barem oni koji imaju namjeru igrati u reprezentativnim selekcijama. Naime, Kineski ured za sport donio je odluku da za nacionalne selekcije ne smiju igrati igrači koji imaju tetovaže.

"Igračima koji nastupaju za seniorsku i U23 selekciju strogo je zabranjeno stavljanje novih tetovaža, a onima koji već imaju tetovaže se savjetuje da ih uklone", piše u priopćenju Ureda koji je ipak donekle izašao u susret igračima koji već imaju tetovaže.

"Ako postoje posebne okolnosti koje su dogovorile momčadi, igrači moraju pokriti svoje tetovaže tijekom treninga i utakmica."

Ova odluka je donesena kako bi sportaši davali dobar primjer društvu, prije svega mladima, a smatra se da tetovaže nisu nešto što bi bilo dobro za mlade. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se u cijeloj slučaju ponašati igrači koji imaju dosta tetovaža, poput Zhanga Linpenga, reprezentativca koji igra u tamošnjem klubu Guangzhou, a čije je tijelo ukrašeno mnogim tetovažama.

Inače, ova odluka samo je nastavak 'uredovanja' kako sportaši moraju izgledati po kineskim vlastima. Ranije je zabranjeno da nogometaši, ali i nogometašice nastupaju s obojenom kosom i 'čudnim' frizurama dok je muškarcima zabranjeno da imaju dugu kosu.

Linker
19. travanj 2024 09:29