MUTSU KAWAMORI/AFLO/PROFIMEDIA Mutsu Kawamori/aflo/profimedia
NOVA PRILIKA

Ključan trenutak u sezoni Luke Modrića: ‘Dolazi vrijeme odluke, ima ozbiljnu šansu postati starter‘

U Modrićevoj situaciji svaka se minuta broji. To je miks između ‘iskoristi dan‘ i ‘vrijeme leti‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. ožujak 2024. 14:29

Real Madrid večeras (18.30) dočekuje Celtu Vigo, a trener Carlo Ancelotti najavio je kako će promijeniti pokojeg igrača kako bi momčadi dao malo svježine nakon remija s RB Leipzigom (1:1) u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka.

Kako je Jude Bellingham suspendiran, opet bi se mogla otvoriti prilika Luki Modriću koji ove sezone uglavnom ima status pričuve. Po minutaži je kapetan Vatrenih tek 15. u momčadi te je odigrao samo 1.515 minuta u svim natjecanjima, uz učinak od dva postignuta pogotka i šest asistencija.

‘‘U Modrićevoj situaciji svaka se minuta broji. To je miks između ‘iskoristi dan‘ i ‘vrijeme leti‘. Bellinghamova suspenzija je još jedna prepreka manje prema Modrićevim minutama, makar samo za dvije utakmice. Ukratko, to je dvostruka šansa, on to zna, a znaju to i u klubu. Stoga će biti važno što će pokazati protiv Celte i Osasune. Modrić ima ozbiljnu šansu ponovno postati starter‘‘, piše Sergio López de Vicente, novinar Asa.

image
PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Pressinphoto/shutterstock Editorial/profimedia

Autor podsjeća na Modrićevu rolu u ogledu sa Sevillom, kad je ušao kao pričuva u 75. minuti i šest minuta kasnije svojim pogotkom osigurao tri vrijedna boda kraljevskome klubu.

‘‘Modriću je 38 godina, u rujnu će navršiti 39. Na ljeto mu istječe ugovor i dolazi vrijeme odluke koju još nije donio. A u ovom razdoblju ovakvi su trenuci ključni. Luka zna da ima još tri mjeseca da povisi svoj glas, jer ne isključuje produljenje, ali je vjeran svom poimanju života; želi nastaviti ako to zaslužuje, a ne zbog pukog statusa. I zato, ako odluči nastaviti još godinu dana te nadmašiti Puškaša i postati najstariji u povijesti kluba, mora biti uvjerljiv. Ove utakmice, bez Bellinghama, njegova su dvostruka šansa‘‘, naglašava Sergio López de Vicente.

Linker
26. travanj 2024 12:31