KLJUČNI DVOBOJI NA KARAISKAKISU

Naizgled, Bilićev je posao večeras jednostavniji, njemu treba bod. Očekuje se, ipak, da bi zamka za hrvatskog izbornika mogao biti zadnji dio utakmice, zadnjih 20 minuta
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. listopad 2011. 17:54

Bilić - Santos - Za obojicu trenera tajni nema, ne odluči li se Santos iznenada za neki 'hazard’, svi znaju u kojem bi smjeru trebala ići utakmica. Naizgled, Bilićev je posao u ovoj utakmici jednostavniji, njemu treba bod, a pokazao je i u Zagrebu da osvojiti bod s Grcima nije nemoguća misija. Očekuje se, ipak, da bi zamka za hrvatskog izbornika mogao biti zadnji dio utakmice, zadnjih 20 minuta. Kao, recimo, u Gruziji. Međutim, s druge strane, Bilić je dvaput, protiv Gruzije u Splitu te protiv Izraela, sjajno odreagirao s izmjenama koje su mu donijele trijumf. Možda to i u Pireju bude ključno.

Jelavić - Papadopoulos - Stoper grčke reprezentacije, u paru s Papastathopoulosom, odlično je odigrao u Zagrebu, njih su dvojica bili ponajbolji igrači u tom remiju. Obrambena igra najjača je snaga Grka, iako im je potrebna pobjeda, ne vjerujemo da će srljati i da će Jelaviću ostaviti previše mjesta. Njegovo je da iskoristi i najmanju šansu. Gotovo podjednaki visinom, Jelavić je tek dva centimetra viši, mogla bi to i u skoku biti velika borba. I u prvoj utakmici igrali smo s jednim izrazitim napadačem, Olićem, Papadopoulos i Papastathopoulos su lagano otklonili sve opasnosti. Jelaviću neće biti lako.

Modrić - Katsouranis - Uspije li se Luka nametnuti na sredini terena, jedan od preduvjeta za uspjeh je ispunjen. No, Katsouranis nije 'bezvezan igrač’, iskusan je, jedan od vođa na travnjaku, ali i opasan prema naprijed. Jedan je od onih zadnjih veznih koje ne vidiš puno na utakmici, a onda riješe utakmicu jednim potezom. Dakle, naši će morati motriti i na poneku njegovu ofenzivnu akciju. Jedne je sezone na taj način zabio 10 pogodaka. On i Karagounis igraju zajedno i u Panathinaikosu, snažna su osovina na centru travnjaka, Modriću će trebati velika pomoć suigrača za uspostavljanje ravnoteže.

Lovren - Gekas - Vratio se grčki centarfor na Santosov popis, iako igra u drugoj Bundesligi, ne može se zanemariti da je u velikoj formi. Zabija sve češće, pravi je golgeter i igrač šesnaesterca. Lovren će, sigurni smo, imati mnogo posla, Gekas zna pronaći slobodan milimetar prostora, a u mrežu voli potrpati i takozvane 'otpatke’. Posebna je opasnost u činjenici da Grci možda neće biti često pred našim golom, da bi stoperi mogli biti naizgled nazaposleni. I onda iz jedne polušanse Gekas može odlučiti susret. Koncentracija i oprez, to je najneophodnije Dejanu Lovren, ali i Joeu Šimuniću.

Linker
23. rujan 2024 22:28