Wayne Rooney i Ivan Šunjić

 JAMES MARSH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
TEŠKI DANI

Klub hrvatskog veznjaka tone, a sada je i nakon silnih uvreda navijača legenda engleskog nogometa dobila otkaz

Englez polako, ali sigurno, nakon sjajne igračke karijere, ruši svoju reputaciju nogometnog znalca
Piše: Vito Tomas, Niko MatičevićObjavljeno: 02. siječanj 2024. 12:17

Birmingham City u posljednje vrijeme bilježi katastrofalne rezultate u Championshipu. Nakon relativno dobrog ulaska u sezonu neočekivano je smijenjen tadašnji trener John Eustace zbog nesuglasica s upravom kluba. Njegovo mjesto preuzela je legenda engleskog nogometa Wayne Rooney, ali i on je nakon svega 15 utakmica dobio otkaz na klupi.

Naime, bivši igrač Evertona i Manchester Uniteda u spomenutom je vremenu zabilježio tek dvije pobjede i čak devet poraza. O stanju u klubu Ivana Šunjića, koji je standardan igrač u udarnoj postavi, najbolje govori poražavajuća činjenica da je Birmingham nakon otkaza Eustaceu bio peti na tablici, a sada zauzimaju razočaravajuće 20. mjesto te ih šest bodova dijeli od relegacije u treći rang engleskog nogometa.

S obzirom da je uoči sezone Birminghamu predviđana borba za ostanak, ovakvi rezultati nisu preveliko iznenađenje. No, navijači su uvjereni da je otkaz Eustaceu katalizator za lošu formu. !“ Rooney je navijačima predstavljen kao osoba koja će nametnuti prepoznatljivi stil igre, ali to je na kraju neslavno propalo.

U posljednjem porazu svoje momčadi (3:0) protiv Leeds Uniteda, navijači su skandirali Rooneyu na klupi i pozivali ga na njegov odlazak iz kluba. S tribina se čulo:

- Odlazi iz kluba, odlazi iz kluba, Wayne Rooney, odlazi iz našeg kluba - u konačnici, te su im se želje i ostvarile.

Rooney je fantastičnim igrama u svojoj igračkoj karijeri stekao poštovanje diljem nogometnog svijeta. Ipak, za njegovu trenersku karijeru ne može se reći isto. Nakon čudne epizode s Derby Countyjem gdje je skoro izborio ostanak unatoč tomu što je u sezonu krenuo s -21 bodom i loše epizode s D.C. Unitedom bolje mu nije išlo niti u Birminghamu.

Linker
28. travanj 2024 10:21