TOM DUBRAVEC Cropix
‘POSTOJI VELIKI INTERES‘

Klub izvjesio cijenu za Vatrenog, na pomolu transfer karijere? ‘Liverpool je oduševljen, ali ima konkurenciju‘

I ranije ga se povezivalo s Otokom, a klub je sada izvjesio cijenu koja bi mnogima mogla odgovarati
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 06. travanj 2023. 21:49

Poveznice Luke Sučića s Otokom nisu od jučer. Brončani hrvatski reprezentativac nedavno je u intervjuu za SN govorio o potencijalnom transferu, no kazao je da ne može reći ništa osim da je "čitao neke od tih priča", te da će o tome razmišljati "kada dođe vrijeme i izvagati što je najbolje za nastavak karijere". A vrijeme bi moglo stići već upravo ovog ljeta, piše Salzburger Nachrichten.

Austrijsko glasilo piše da je Red Bull Salzburg izvjesio cijenu za našeg veznjaka, odnosno odlučio da Sučić može napustiti klub ovog ljeta plati li netko 20 milijuna eura za njegove usluge. To je cijena od koje "ne boli glava", a Liverpool bi ju mogao prihvatiti jer, piše spomenuti medij, "momčad Jurgena Kloppa ima izrazito stvaran interes za veznjaka".

image
TOM DUBRAVEC Cropix

No, njemački stručnjak mogao bi imati veliku konkurenciju. Navodi se da mu je Newcastle United predložen kao potencijalna destinacija, stoga bi i odnedavno najbogatiji klub svijeta mogao uplesti prste.

Neki engleski mediji poput Tribal Footballa idu toliko daleko da tvrde da "Liverpool jedva čeka prigrliti hrvatskog veznjaka", te da su "oduševljeni postavljenom cijenom", no to svakako treba uzeti s dozom opreza jer radi se o manje relevantnim izvorima informacija.

U svakom slučaju, na Anfieldu vlada mišljenje da bi se 20-godišnji Sučić sjajno snašao u Liverpoolu. Mlad je, perspektivan, ofenzivno moćan i prilagodljiv, a Klopp takve oduvijek cijeni. Anfield Index, portal specijaliziran za praćenje Liverpoola, prije mjesec dana pisao je upravo o ovoj temi.

image
FABRIZIO CARABELLI Dppi Via Afp

"Mogao bi biti pametna akvizicija i u budućnosti postati član prvih 11, a kasnije bi klub na njegovoj prodaji mogao ostvariti i znatnu zaradu. Sa svojim pedigreom i progresijom, mogao bi predstavljati vrlo dobru varijantu starijim igračima. Ako ćemo ovog ljeta potpisati 3-4 veznjaka, talentiran i svestran mladi igrač poput Sučića mogao bi biti meta", napisali su, a ako je za vjerovati Austrijancima, Sučić je upravo postao meta Liverpoola.

Sučić je početkom ožujka u Innsbrucku uspješno operirano koljeno, no još nije poznato kada bi se točno trebao vratiti na travnjak. Za to vrijeme njegov RB Salzburg drži vodeću poziciju ispred Sturma u austrijskoj Bundesligi.

Poznato je da Liverpool planira praktički u potpunosti redizajnirati vezni red, pri čemu se Jude Bellingham (Borussia Dortmund) i Mason Mount (Chelsea) tjednima ukazuju u prvom planu, a Luka Sučić mogao bi biti treće pojačanje, tim više što nije potrebno izdvojiti "sulude" iznose kao u slučaju zvijezdi engleske reprezentacije.

Linker
09. travanj 2024 20:23