MOHAMMED SAID Anadolu Agency Via Afp
TO NE OPRAŠTAJU

Klub se oglasio nakon prijetnji o deportaciji Ronalda. Evo što kažu o skandalu zbog kojeg Saudijci bjesne

Spremaju mu kaznenu prijavu, no klub tvrdi da Cristiano nije vrijeđao. Je li sve samo priča za javnost?
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 20. travanj 2023. 12:25

Cristiano Ronaldo i Al-Nassr doživjeli su prvi poraz nakon više od mjesec dana, s 2:0 bolji je bio Al Hilal za koje je dva puta s bijele točke zabijao Odion Ighalo. Osim tri izgubljena boda, Ronaldo se suočio s dobacivanjima s tribine odakle su mu navijači skandirali ‘‘Messi, Messi". Dok je izlazio s terena, stavio je ruku na stidno mjesto i tako odgovorio na njihove provokacije. Stvar je otišla toliko daleko da se pisalo kako je Ronaldo uvrijedilo Saudijce.

image
FAYEZ NURELDINE Afp

Odvjetnica Nouf bint Ahmed na Twitteru je obznanila kako će saudijskom Državnom tužiteljstvu podnijeti kaznenu prijavu. U njoj će, najavila je, Ronalda prijaviti za zločin protiv javne nepristojnosti, što u slučaju stranih državljana kao kaznu podrazumijeva uhićenje i deportaciju.

No, njegov klub Al-Nassr izašao je s potpuno drugačijim objašnjenjem.

Njegovu gestikulaciju pripisali su osjetljivoj ozljedi u predjelu prepona. Uprava Al Nassra objasnila je incident novinaru Muhammedu Al-Eneziju, koji je u srijedu u izjavi u ime kluba rekao:

- Ronaldo je ozlijeđen. Dvoboj s Gustavom Cuellarom, igračem Al-Hilala, završio je udarcem u vrlo osjetljivo područje. Potvrđena informacija - prenio je novinar.

Ako je 38-godišnji Portugalac zaista ozlijeđen, znači da će propustiti polufinale saudijskog Kupa protiv Al-Wehda, što će ujedno biti prva utakmica u kojoj Ronaldo nije u konkurenciji otkako je došao na Arapski poluotok nakon raskida ugovora s Manchester Unitedom.

Linker
25. travanj 2024 22:07