ANTE CIZMIC Cropix
ŠTO ĆE NAPRAVITI HRVAT?

Klubu prijeti financijski fijasko, a odluči li Vatreni povući jedan potez to bi ih moglo ‘skupo koštati‘

Neko vrijeme provlači se teza da je za hrvatskog reprezentativca zainteresirana Sevilla
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. lipanj 2022. 20:50

Duje Ćaleta-Car česta je tema francuskim medijima jer njegov ugovor s Marseilleom istječe u ljeto 2023. godine, što se analizira iz više perspektiva. Neko vrijeme provlači se teza da je za njega zainteresirana Sevilla, čiji će stoper Diego Carlos od ovog ljeta zaigrati za Aston Villu, koja je za njega izdvojila 30 milijuna eura.

Ćaleta-Car i ranije je bio na meti kluba iz Andaluzije, što se prema medijskim napisima i aktualiziralo, no njegov sadašnji poslodavac želi ga dobro naplatiti i oko toga bi mogao nastati problem. Piše se da potražuju 18 milijuna eura, koliko su za njega dali RB Salzburgu prije četiri godine.

Međutim, kako Ćaleta-Caru istječe ugovor već za godinu dana, jedna od tvrdnji koje se provlače francuskim medijima jest da Marseilleu prijeti financijski fijasko. Igrač bi mogao inzistirati na ostanku dok je formalno vezan za taj klub, te potom otići bez odštete.

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix

Marseille ima goleme frustracije s Nizozemcem Kevinom Strootmanom, kojeg plaća faraonskih 500.000 eura bruto mjesečno, a šalje ga na posudbe jer ga ni sadašnji trener Jorge Sampaoli ne vidi u ekipi. Radi se o očitom poslovnom promašaju s ozbiljnim posljedicama, a nisu daleko od toga da loše prođu s Ćaleta-Carom ako ga ne prodaju ovog ljeta ili ne nagovore na novi ugovor. Pojedini novinari pišu i da hrvatski reprezentativac ima opcije iz Engleske, navode Aston Villu i West Ham, no drugi ističu da je u Premier ligi bio daleko traženiji ranijih godina, da mu rejting pada.

Ćaleta-Car je trenutačno angažiran u hrvatskoj reprezentaciji. Igrao je prvu utakmicu u lipanjskom ciklusu Lige nacija s Austrijom u Osijeku, a dan kasnije u Dubrovniku se i crkvenom vjenčao s Adrianom, s kojom je službeno u braku već godinu dana. Odmah se vratio u tabor Vatrenih, ali nije igrao s Francuskom u Splitu...

Linker
18. srpanj 2022 09:13