Norbert Scanella/imago Sportfotodienst/profimedia
NEUGODNA ‘USPAVANKA‘

Kod Bjelice stigao igrač zbog kojeg mnogi noćima nisu spavali: ‘Bože! On je kao motor, tražio sam drugu sobu‘

‘Otišao sam ispričati suigraču što se događa, a on mi je samo rekao da sve već zna‘
Piše: SNObjavljeno: 09. rujan 2023. 18:39

Posljednja tržišna akcija Trabzonspora, kluba za čijim je kormilom naš Nenad Bjelica, glasno je odjeknula Turskom. Nicolas Pepe, nekoć plaćen 80 milijuna eura po selidbi iz Lillea u Arsenal (ljeto 2019.), pridružio se hrvatskom stručnjaku potpisavši jednogodišnji ugovor.

Iako, čini se, nikada neće ispuniti nametnuta očekivanja prilikom potpisa za Londončane, Pepe je i dalje visoko cijenjen napadač. U odličnim je nogometnim godinama (28) i definitivno će sloviti za zvijezdu u Superligi, kojoj su se ovog ljeta pridružila i ugledna imena poput Dušana Tadića, Edina Džeke i našeg Dominika Livakovića u Fenerbahçeu, dok je u Mauro Icardi stigao u Galatasaray...

Pepe je za Arsenal odigrao 112 utakmica i postigao 27 golova, no Mikel Arteta nikada ga nije držao u prvom planu "novih" Topnika. Zato ga je prošle sezone poslao na posudbu u Nicu, a osam Pepeovih zgoditaka nije uvjerilo Artetu u nastavak suradnje. Reprezentativac Obale Bjelokosti stoga je u besplatnom transferu stigao u redove Trabzonspora.

image

Nicolas Pepe u Nici

Norbert Scanella/imago Sportfotodienst/profimedia

Još jedno poznato lice Premier ligu je zamijenilo Turskom. Wilfried Zaha iz Crystal Palacea potpisao je za Galatasaray, a u razgovoru s turskim medijima otkrio je da mu je Pepe cimer iz reprezentacije. Obojica su nastupala za nacionalnu momčad Obale Bjelokosti.

Pažnju javnosti privukla je anegdota s reprezentativnih druženja. Zaha je kazao da pored Pepea ne možeš mirno spavati, pa je čak tražio i premještaj u drugu sobu.

- O moj Bože! Kada spava, taj čovjek zvuči kao motor koji prolazi pored vas. Ne možeš zaspati od njegovog hrkanja. Bilo je ludo, tražio sam da me stave u sobu sa Salomonom Kalouom. Krenuo sam mu pričati što se događa, a on mi je samo rekao da sve zna, jer već je bio s njim u sobi - prisjetio se Zaha.

Pepe je za reprezentaciju Obale Bjelokosti odigrao 37 utakmica i postigao 10 pogodaka.

Linker
18. svibanj 2024 10:59