PAU BARRENA Afp
DIREKTOR LJUT

‘Kod nas u Njemačkoj toga nema! Barcelonine poteze ovdje svi smatramo ludima, sutra će klub zbog njih gladovati‘

‘Sve što imaju su uložili u nekoliko igrača, ne obazirući se na enormno veliki dug koji imaju‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 11. kolovoz 2022. 23:03

Nogometni svije već mjesecima u čudu prati ono što radi Barcelona koja je u dugovima teškim 1,3 milijarde eura, a svejedno kupuje igrače kao na traci. Izvršni direktor Bayera iz Leverkusena Fernando Carro javno je podijelio svoje mišljenje o financijskoj politici Barcelone. Kritizirao je odluku katalonskog kluba da aktivira praktički sve ekonomske poluge koje ima kako bi dovela nekoliko željenih pojačanja.

"U Njemačkoj svi imaju veliki osjećaj odgovornosti", citira Marca Carra. "Ovdje nitko ne radi ludosti i ne troši više nego što ima. Premda nemamo tako strogu kontrolu proračuna kao u Španjolskoj. Barcelona kupuje kruh za danas, ali će sutra gladovati. To je vrlo riskantno. Sve što imaju su uložili u nekoliko igrača, ne obazirući se na enormno veliki dug koji imaju. U Njemačkoj ih smatraju ludima."

Čelništvo La Lige ne smatra Barcelonine čelnike ludima, ali još uvijek im nije dopustilo registraciju novih igrača. Prvenstvo je pred vratima, Barca ima sve manje vremena, premda formalno igrače može registrirati čak i na dan utakmice. Laporta i suradnici posljednjih dana dramatično rade na tome da prodaju još neke igrače, a da nekima manje plaće...

Linker
19. travanj 2024 08:56