DAMJAN TADIC/CROPIX Cropix
NAJDRAŽI GOST

Konobar ostao u šoku kad je vidio kakvu mu je napojnicu ostavio Niko Kranjčar: ‘Majstore, previše je...‘

Ugostitelj iz Karlovca prisjetio se scene s bivšim Vatrenim, ali i s jednim poznatim rukometašem
Piše: SNObjavljeno: 07. siječanj 2024. 21:28

Početak godine donio je novitet za konobare koji sad mogu manču dobivati i ako plaćate karticom. Ta tema pokrenula je ponovo raspravu treba li davati napojnice i u kojem iznosu, a povodom ovog noviteta N1 je porazgovarao s konobarom Darkom iz Karlovca koji je u ovom poslu više od 25 godina i radio je na raznim mjestima, piše Slobodna Dalmacija.

Prisjetio se u razgovoru ovaj konobar i najveće napojnice koju je ikad dobio, a bilo je to u Zagrebu u jednom wine baru. Otkrio je da mu je najveću manču ostavio Niko Kranjčar s kojim je Hajduk osvojio posljednju titulu prvaka.

image

Niko Kranjčar i Zrinka Cvitešić u varaždinskom HNK-u

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

- Ušao je sam, njegovo je društvo došlo poslije. Znao je točno koje vino hoće, nije trebalo ništa crtati. Bila je nedjelja navečer, skoro prazan lokal, i pustio sam Jessie Ware, onaj prvi album je tada bio friški, bomba. Nisam ih požurivao pa su ostali duže i naručili još. Dakle, platio je prvo vino i ostavio 400 kuna. Bum - hvala lijepo! Kad je plaćao drugo, opet ostavlja 400. Rekoh, majstore, previše je. Samo se nasmijao i zahvalio još jednom. Gospodin čovjek - prisjetio se Darko koji je imao i zanimljivu situaciju s našim slavnim rukometašem.

- A u Zadru mi je bio jedan naš slavni rukometaš sa ženom i klincem. Idem mu uzvratiti 15 kuna. On govori ‘u redu je‘, a žena ga ljutito pogleda i kaže ‘nije u redu‘. I uzme novac - dodao je.

Linker
02. svibanj 2024 14:49