PAUL ELLIS Afp
U VELIKIM PROBLEMIMA

Kontroverzni napadač Manchester Uniteda provest će mjesec dana iza rešetaka!

Nakon teških optužbi završio je na slobodi, ali je u subotu opet uhićen i to na području Trafforda
Piše: SNObjavljeno: 17. listopad 2022. 19:32

Piše: Ivan Alaupović

Kontroverzni nogometaš Manchester Uniteda Mason Greenwood provest će sljedećih mjesec dana iza rešetaka nakon što mu je određen pritvor jer je optužen za pokušaj silovanja, nasilno ponašanje te fizički napad na svoju bivšu djevojku Rebeccu Macaulay-Addison.

Tužiteljica iznijela je okružnom sucu Marku Hadfieldu informacije da je nogometaš optužen za pokušaj silovanja 22. listopada 2021. Gospođica Macaulay-Addison dodala je da je Greenwood također optužena za sudjelovanje u kontrolirajućem ili prisilnom ponašanju, točnije ‘nadgledanje njezinih računa na društvenim mrežama i upućivanje prijetnji i pogrdnih komentara prema njoj, što je dovelo do ozbiljnog utjecanja na nju‘.

Optužen je i za napad s teškim tjelesnim ozljedama 21. prosinca. Kontrolirajuće i prisilno ponašanje odnosi se na razdoblje od studenog 2018. do listopada ove godine, dok je optužba za napad s nanošenjem stvarnih tjelesnih ozljeda datirana u prosincu 2021. godine. Igrač je prvi put pritvoren u siječnju zbog optužbi vezanih uz mladu ženu nakon što su slike i videozapisi objavljeni na internetu.

Od tada je bio na slobodi, ali je u subotu uhićen na području Trafforda zbog navodnog kršenja uvjeta.

Nekoliko sati nakon što su se optužbe pojavile na internetu početkom godine, napadač, koji je upisao jedan nastup za Englesku, suspendiran je s igranja ili treniranja s klubom s Old Trafforda.

Nike je suspendirao i kasnije raskinuo svoj sponzorski ugovor s Greenwoodom, dok je Electronic Arts potvrdio njegovo uklanjanje iz aktivnih momčadi na Fifi 22.

Linker
17. travanj 2024 04:57