PHIL DUNCAN Dppi Via Afp
OŽIVLJAVANJE KARIJERE

Kontroverznog napadača United je spreman dočekati raširenih ruku. Ali glavna odluka nije na njima

Karijera je Greenwoodu prekinuta zbog skandala, ali nakon što je oslobođen optužbi, bori se za novu priliku
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. lipanj 2023. 22:27

Mason Greenwood bio je veliko otkriće Manchester Uniteda, no njegova je karijera neslavno prekinuta u siječnju prošle godine, nakon što je uhićen i naknadno optužen za pokušaj silovanja, kontrolirajuće i prisilno ponašanje te za napad i nanošenje tjelesnih ozljeda na štetu svoje djevojke.

Logičan je potez tada bila klupska suspenzija, a mladi engleski krilni napadač i dalje je ‘na hlađenju‘ iako su u veljači ove godine optužbe protiv njega odbačene nakon što su ključni svjedoci povukli svoje iskaze.

Hoće li Crveni vragovi rehabilitirati Greenwooda? Engleski dnevnik Mirror ističe kako će odluku o tome donijeti dioničari, uključujući žensku ekipu, kao i komercijalne partnere. No, glavnu riječ imat će američka obitelj Glazer koja u svom vlasništvu drži većinu dionica.

Unitedov menadžer Erik ten Hag ne bi imao ništa protiv Greenwoodova povratka u momčad, a konačna bi odluka trebala pasti tijekom sljedećeg tjedna.

Neke članice ženske ekipe navodno žele Greenwoodov odlazak iz kluba, dok bi ga neki njegovi suigrači rado opet vidjeli u svlačionici i na terenu. Međutim, strahuje se od reakcije javnosti u slučaju njegova povratka, kao i mogućeg negativnog utjecaja na sponzorstva i komercijalne poslove.

Greenwood ima ugovor do 2025. godine, s tjednom plaćom od 75.000 funti, pa bi jedno od rješenja bila i posudba u neki inozemni klub u sljedećoj sezoni. Spominju se Juventus, Inter i Milan...

Ten Hag nije javno želio komentirati Greenwoodov povratak, ističući kako odluka nije na njemu...

Linker
29. travanj 2024 18:25