AFP
PUN POGODAK

KOVAČ O VELIKOM TRANSFERU 'Nema boljeg za Juventus! Sjetite se samo Bobana, Bokšića...'

Hrvatska reprezentacija ponovno ima vrhunskog igrača u Italiji, a izbornik Niko Kovač zadovoljno trlja ruke. Šef Vatrenih prokomentirao je veliki transfer Marija Mandžukića u Juventus i poručio kako je to dobar potez i za Mandžu, ali i za finalista ovosezonske Lige prvaka.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 23. lipanj 2015. 12:55

" Mario je sam izabrao Juventus. Nismo o tome razgovarali tijekom zadnjeg okupljanja reprezentacije kad smo igrali protiv Italije. Mandžukić ima pobjednički mentalitet, a Hrvati imaju dobru tradiciju u talijanskim klubovima, sjetite se samo Bobana, Bokšića, Tudora, a sada i Marija", izjavio je Kovač u razgovoru za Tuttosport.

Juventus je Mandžukića doveo kao zamjenu za Carlosa Teveza, koji je zabio 50 golova u dvije sezone.

"Ako su u Juventusu donijeli takvu odluku, znači da nema boljega od Marija kad treba zamjeniti Teveza. Mi ovdje govorimo o dva vrhunska napadača, iako se jako razlikuju jedan od drugoga".

Koja je najbolja Mandžukićeva osobina?

"On je moderan napadač. Prvi je tu kad se napada, i prvi je u obrani kad je lopta u posjedu protivnika. On je veliki borac i sjajan golgeter u šesnaestercu, pogotovo u skoku".

Koji je pravi Mandžukić, onaj koji je Bayernom osvojio Ligu prvaka ili onaj iz drugog dijela sezone u Atleticu?

"Bayern je puno ofanzivnija momčad od Atletica koji je prakticirao zatvoreniju igru. To je pitanje stilova. Ali za svakog napadača, a Mario tu nije iznimka, lakše je igrati u napadačkom sistemu. U Barceloni ili Realu bi zabio puno više golova. Ali on je i ovako zabio 20 golova, s time da mu zadnjih nekoliko mjeseci u Atleticu nije bilo lako zbog problema s ozljedom. Međutim, Mario je sada sretan i siguran sam da će ovdje ostaviti traga", rekao je kovač i prokomentirao mogući napadački tandem Morata - Mandžukić.

"To je odluka koju mora donijeti trener Allegri koji jako dobro poznaje Moratu jer ga je trenirao prošle sezone. Za mene je to odličan napadački dvojac".

Linker
23. rujan 2024 02:58